Hírek

2004.11.16. 00:35

Testvérek a Thália Színházban: Illényi Katica és Csaba

Különleges koncertre készül Illényi Katica hegedűművész és énekesnő. A Thália Színházban pénteken és szombaton látható önálló műsorának egyik vendége az öccse, Illényi Csaba.

Parcsami Gábor

- Nagyon örülök, hogy Csabával együtt lépek fel – mondja Illényi Katica. – Kitűnő zenész, most végzett a bécsi zeneakadémián. Ő elsősorban dzsesszt játszik, most egy kicsit „elfajul” a kedvemért.

A koncert anyagának nagy része meglepetés. Ám a megújult műsorból sem hiányozhat a tánc. A művésznő reméli, nemcsak ő, de a közönség is táncra perdül az esten. Műsora mottója: „Mutasd meg, milyen zenét szeretsz, megmondom, ki vagy!”

– Szeretném, ha az előadás végére mindenki megtudná, milyen ember vagyok valójában. S úgy menne haza az estről, mint egy baráti összejövetelről.

A Thália Színházat elsősorban azért választotta, mert családias hangulatúnak tartja, s közelebb tud kerülni a közönséghez.
A népszerű művésznő vallja, hogy nem ismer lehetetlent. Az országosan ismert Budapest Klezmer Band tagjaként ő játszott a Hegedűs a háztetőn című musicalben.

Akkoriban több mint százötvenszer ment fel a tetőre a Madách Színházban. A kitartást is a zenének köszönheti, véleménye szerint a napi hangszeres gyakorlás személyiségnevelő hatású. Ha komolyzenét játszik, akkor is az a legfontosabb, hogy könnyed legyen az előadás – vallja.
Az est vendége lesz még Dobsa Sándor és együttese, a Budapest Klezmer Band, Farkas Bálint és a Budapest Táncszínház szólistái.

Illényi Katica

Budapesten, zenész családban született

1991.: Zeneakadémia

1996–2002: a Budapest Klezmer Band hegedűse és énekese, 1999 óta szólistaként szerepel

Főszerepek: A mosoly országa, Csárdáskirálynő, My fair lady Díj: eMeRTon-díj (2002), Záray–Vámosi-díj (2004)

CD: Premier (2002)

A Thália Színházban pénteken és szombaton látható önálló műsorának egyik vendége az öccse, Illényi Csaba. Parcsami Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!