Hírek

2004.11.05. 07:30

Zalatnay még reménykedik

Még a Nagy Ignác utcai börtönben van Zalatnay Sarolta. Nem dőlt el, hogy Egerben, Kalocsán, vagy Tökölön kell majd folytatnia börtönéletét.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Zalatnay Sarolta még Budapesten van, egy hatszemélyes cellában
[/caption]A Büntetésvégrehajtás nem adhat felvilágosítást a fogvatartott körülményeiről. A művésznő ügyvédje, Hegedűs László pedig egyelőre csendet szeretne Zalatnay körül.

– A független orvosszakértői vélemény szerint a művésznő állapota aggodalomra ad okot, bármelyik pillanatban felléphet a konkrét életveszély. Ennek ismeretében hozom meg a következő lépéseket a helyzet megváltoztatása érdekében – mondta szűkszavúan az ügyvéd. Annyit sikerült még megtudtunk tőle, hogy Zalatnay rosszindulatú daganatának eltávolítása után bizonyos időközönként ellenőrző vizsgálatot végeznek rajta. A legutóbbi vizsgálatkor még szabadlábon volt. A szakvélemény még nem készült el arról, hogy a műtét után képeződött-e áttét, vagy sem. Amennyiben igen, akkor vélhetően kérvényezni fogják, hogy civil kórházban folytassák a gyógykezelését.

Úgy tudjuk, hogy Zalatnay jelenleg egy hatszemélyes cellában tölti a büntetését. Cellatársait hozzá hasonló bűncselekmények miatt ítélték el. Az egészségi állapotától függ majd, hogy Kalocsán, Egerben, vagy Tökölön, a rabkórházban folytatja-e majd büntetése letöltését.

Bökönyi István, a bv országos parancsnoka egy tévényilatkozatában elmondta, hogy igyekeznek minden elítélt számára a képességeinek megfelelő munkát felajánlani. A szakemberek elbeszélgettek Zalatnayval és a könyvtárosi munkát ajánlották fel számára. A hírek szerint Cini ezt örömmel elfogadta.

A bv-intézetekben kulturális szabadidő keretében egyébként is lehetőség van arra, hogy az elítéltek művészeti tevékenységet folytassanak. Színjátszó-, illetve képzőművész köröket hozhatnak létre és természetesen művészetüket bemutathatják adott esetben rabtársaiknak is. Ehhez az kell, hogy a fellépni szándékozó jól viselkedjen, betartsa a börtön szabályzatát.

Hegedűs László ügyvéd nem cáfolta, hogy Cini tervei között szerepel a börtöntapasztalatok megírása könyvben, de ez egyelőre csak terv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!