Hírek

2004.12.24. 00:00

Ismétlés előtt Ukrajnában

Október 31-e óta immár harmadszor ismét az urnákhoz szólítják vasárnap Ukrajna 37 millió szavazópolgárát, hogy Viktor Juscsenko, a Mi Ukrajnánk ellenzéki pártszövetség vezetője és Viktor Janukovics kormányfő közül megválasszák Leonyid Kucsma távozó elnök utódját.

Gyulay Zoltán

A „harmadik fordulóra” azért van szükség, mert a legfelsőbb bíróság választási csalásokra hivatkozva megsemmisítette a Központi Választási Bizottság határozatát. A bizottság az eredeti második forduló után Viktor Janukovics győzelmét állapította meg.

A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint a mostani esélyes Viktor Juscsenko, akire a megkérdezettek 53 százaléka adná a voksát, míg ellenfelét 42 százalék támogatja. Juscsenko szerdán az egy hónapja tartó „narancsos forradalom” színhelyén, a kijevi Függetlenség terén tartott nagygyűlésen 60 százalékos szavazatarányt jósolt magának.

Az ellenzéki elnökjelölt arcát eltorzította a titokzatos dioxinmérgezés, amelynek elkövetésével korábban a hatóságokat vádolta. Akárcsak az előző fordulók előtt, ezúttal is felmerültek különböző feltételezések arról, hogy ki és miként kívánja megzavarni a választás lebonyolítását. Vaszil Baziv, az elnöki hivatal menesztett helyettes vezetője szerint a hatalom Juscsenko és Janukovics hívei között provokációkat készít elő december 27-re. Janukovics kampányfőnöke, Tarasz Csornovil szerint Leonyid Kucsma jogi úton próbálja meg érvényteleníteni a megismételt fordulót, hogy továbbra is hatalmon maradhasson.

Seffer István kaposvári plasztikai sebész ingyen is szívesen kezelné az ukrán politikust

Juscsenko arcsebeit Seffer István plasztikai sebész szakértő szerint 1,5-2 hónap alatt lehet eltüntetni. – Juscsenko arcán mérgezéses bőrelváltozás látható, aminek gyógyítása nem jelent különleges feladatot – mondta Seffer István. – Lézeres beavatkozással lehet megoldani. Ennek során tulajdonképpen lecsiszolják az elváltozott részeket. Csúnyább bőrelváltozás esetén nem elég egy beavatkozás, de a kezelések után 1,5-2 hónappal eltűnnek a nyomok. A klinikánkon kidolgozott eljárással akár már három hét után is megjelenhetne társaságban. A beavatkozás a kaposvári magánkórházban 1430 euróba kerül, további 250 euró az altatás, 80 a szállás. Seffer Istvánnál azonban fizetnie sem kellene Juscsenkónak, ha rábízná magát.

Fábos E.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!