Hírek

2004.12.11. 06:52

Kalapács alatt Janics lapátja

Schiller Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="246"] Athénban a lapát aranyat ért a bajnoknőnek, most egy adakozó akár egymillió forintért is megszerezheti
[/caption]Janics Natasa új lapáttal kezdte el a felkészülést a következő szezonra. Athén kétszeres olimpiai bajnoka ugyanis felajánlotta az athéni aranylapátot a Petőfi rádió jótékonysági árverés sorozatának, az „Adomány-hagyománynak”. A három hétig tartó árveréssorozaton húsz ismert személyiség – Presser Gábortól, Vágó Istvánon át Kemény Dénesig – ajánlotta fel egy-egy személyes tárgyát. A kalapács alá kerülő tárgyak „versenyében” egyelőre Janics lapátja vezet.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség múlt pénteki évzáró vacsoráján a 80 000 forintos kikiáltási ár hamar 600 000 forintra nőtt. Jelenleg Schmitt Pál vezet a licitálásban, de a december 18-i záró árverésig még biztos emelkedik a lapát ára. A bajnoknő kötődött a lapátjához, ám Athénban majdnem cserélnie kellett, de végül sikerült az eredeti lapátot megfelelő állapotba hozni.
Az „Adomány-hagyomány” az idén a Hajlék javára gyűjt, amely a befolyt összegből olyan hajléktalanokat segít, akiknek szakmájuk van, de munkahely és lakcím hiányában kilátástalan helyzetbe kerültek. Janics Natasának azonban a szabályok szerint lehetősége van arra, hogy a 400 ezer forint feletti részt, de legfeljebb a végösszeg 50 százalékáig megnevezzen még egy alapítványt.
Akik szeretnének bekapcsolódni a jótékonysági árverés sorozatba a 328-8230-as budapesti licitvonalat kell hívniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!