Hírek

2004.12.07. 00:00

Kibújtak a bőrükből örömükben

A tápiógyörgyei Sinka László (65) nyerte Szombat Reggel aranyat lel enevezésű játékunk legutóbbi sorsolásán a Chevrolet Lacettit.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Sinka László (65) az új autóval kényelmesen hódolhat hobbijának, a horgászatnak. A Chevrolet Lacetti bármelyik hallal teli tóhoz elviszi.
[/caption]– A feleségem, Mária majd kibújt a bőréből örömében – meséli Sinka László (65). Azért a férfi sem veti meg a Chevrolet Lacettit, amely Fortuna kegyéből most neki jutott. Annál is inkább, mert az öreg Wartburg már kiszolgálta az idejét. Van vagy tizenöt éves, állandóan szerelőhöz kellett hordani. – Régóta gyűjtögetek egy új kocsira – mondja Sinka úr. – Hát most megoldódott a dolog.

A nyugdíjas kőműves végigdolgozta az életét. Felépítette mindenki házát a falujában, Tápiógyörgyén és környékén, a hajdani nagykátai járásban. Már a szocializmusban is vállalkozóként dolgozott. – Fiatalon még azt hittük, megváltjuk a világot. Volt év, amikor tizenegy házat felhúztunk. Éjjel is melóztunk. Szép volt.

Közben felnevelték a két ikerlányt, Marikát és Erzsikét. Erzsikétől van két unoka is. – Heni most érettségizik, Nándi nyolcadikos. Kitűnő tanuló
– mosolyog büszkén a nagyapa. Sinka úr csak azt fájlalja, hogy öregségükre nem élnek a feleségével tisztes jómódban. Kicsi a nyugdíj. Sokat segít hát nekik az autónyeremény. A férfi boldog, hogy játszott, az újság pedig nagyon tetszik neki. – Áttekinthető. Nincs tele azzal a szédületes politikával. Jó, hogy a cikkek rövidek, így nem válnak unalmassá.

Sinka László

Született: Tápiógyörgye, 1939. augusztus 10.

Foglalkozása: nyugdíjas

Szakmája: kőműves

Családja: feleségével él, két felnőtt ikerlánya és két unokája van

Havi jövedelmük: 80 ezer forint

Hobbi: horgászás

A legnagyobb fogások: egy 5 kiló 25 dekás ponty; egy

1 méter 20 centiméteres, 6 kiló 30 dekás csuka

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!