Hírek

2004.12.10. 07:07

Társa vallott a képviselőre

W. Tamás vallomása alapján fogják meggyanúsítani Sümeghy Csabát. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal (KÜNYH) szerint az országgyűlési képviselő csődbűntettet és ehhez kapcsolódó közokirat-hamisítást követett el.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A BCB Rt. csődbüntettével kapcsolatos vádak miatt Sümeghy Csaba lemond az országgyűlési képviselőként őt megillető mentelmi jogról
[/caption]Blődségnek nevezte a Békés Megyei Hírlapnak nyilatkozó dr. Sü-meghy Csaba a BCB Egyesült Textil Művek (BCB) Rt. csődbűn-tettével kapcsolatos vádakat.
– Tisztázom magamat, és a rágalmazókat beperelem – mondta a Fidesz–MPP országos listájáról az országgyűlésbe került képviselő.
Keresztes Imre, a KÜNYH vezetője közölte, 2000-ben a másfél milliárdos tartozással rendelkező céget csődeljárás alá vonták. Ingatlanjait azonban eladták meghatározott társaságoknak és magánszemélyeknek. A vevők fizetség nélkül jutottak tulajdonjoghoz. Sümeghy így tulajdonosa lett egy általa ingyen bérelt ingatlannak. Keresztes szerint a képviselő közrejátszott abban, hogy meghiúsuljon a békéscsabai BCB Rt. hitelezőinek kifizetése. Terhére körülbelül 50 millió forint róható.
Mint azt megtudtuk, Sümeghy ellen idősebb W. Tamás tett terhelő vallomást, amit szakértői iratok is alátámasztanak. A vallomás és az iratok birtokunkban vannak, ám részleteket egyelőre nem közlünk belőlük. W. Tamás egyébként egy ismert politikus édesapja, ám a fiának nincs köze a bűncselekményhez.
A csődbűntettnek eddig tíz gyanúsítottja van. Köztük az a W. László is, akit Szlávy Bulcsú meggyilkoltatásával gyanúsítanak.
Sümeghy Csaba kijelentette, hogy lemond mentelmi jogáról.

Háziőrizetbe került

A BCB Rt. csődje miatt 2001 októberében Békés megyében indult nyomozás. W. Tamást csak idén áprilisban tartóztatta le a bíróság. Egy hónapra rá a KÜNYH magához vonta a nyomozást,

miután felmerült az ügyben Sümeghy Csaba neve is. W. Tamást októberben, vallomása után a bíróság az ügyészség fellebbezése ellenére jogerősen háziőrizetbe helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!