Hírek

2005.01.15. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Adomány
Az önkormányzat tízezer dollárt adományoz a dél-ázsiai szőkőár áldozatainak megsegítésére. Az összeget a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat munkatársaival juttatják el
a bajbajutottaknak. (kg)
 
II. kerület Jeles évforduló
Századik születésnapját ünnepelte Borbély Zoltánné, akit Varga Előd Bendegúz alpolgármester köszöntött fel. Ibi néni 1926-ban kötött házasságot, hét gyereket nevelt fel, 15 unokája és 19 dédunokája van. (kg)

III. kerület Nyomtatványok
Ügyintézési nyomtatványok tölthetők le a kerületi www.obuda.hu című honlapról. A nyomtatványtárban többek között segélyekhez, támogatásokhoz és építkezési engedélyekhez szükséges oldalak érhetők el. (kg)

IV. kerület Nagy a zaj
A Leiningen utcában jelentős az átmenő forgalom. A helyi lakók panasszal fordultak az önkormányzathoz. Így hamarosan zajszint- és CO2-mérésre kerül sor. (lma)

V. kerület HELYI FOTÓMŰVÉSZ
Belvárosi amatőr fotóművésznek nyílt kiállítása a kerületben. Kovács László munkái  a Dési Huber István Galériában tekinthetők meg. (rv)
 
VI. kerület KÖZÖS JÁTÉK
Ma délelőtt 10-től délután 2 óráig merülhetnek el az új stratégiai játéksorozatban a Benczúr Klub tagjai, a Benczúr Házban. (rv)

VII. kerület JELES SZÜLETÉSNAP
Az Alpár Ignác emlékév alkalmából megemlékezést tartanak az építész tiszteletére.  Az ünnepség január 17-én, hétfőn délután 3 órakor lesz
a Wesselényi utcai Erzsébetvárosi Közösségi Házban. (rv)

VIII. kerület A régi drága
Józsefvárosban a lakásállomány egyharmada bérlakás. A lakók 10-15 százalékának nehézséget okoz kifizetni  a lakhatás költségeit. Az épületek elhasználódtak, így az átlagosnál drágább a fenntartásuk. (vs)

IX. kerület Hulladékgyűjtés
Befejeződött Ferencvárosban a szelektív hulladékgyűjtő szigetek kialakítása. A kerület területén összesen 17 helyszínen lehet a hulladékot elhelyezni. (vs)

X. kerület KITÜNTETÉS
Varga Hanna 86 éves festőművész kapja idén a kerület kulturális díját. Nyugdíjazásáig
a Kartográfiai Vállalatnál térképeket rajzolt megélhetése érdekében. (ia)

XI. kerület Táncfesztivál.
A hétvégén rendezik meg  a MU Színházban a 6. Szóló és 4. Duó Nemzetközi Tánc Fesztivált az Orkesztika Alaptívány szervezésében.
A programok este nyolckor kezdődnek. (tt)

XII. kerület Kisebbség
Az örmény kisebbségi önkormányzat 2004-ben mintegy egymillió forintból gazdálkodott. A pénzt elsősorban erdélyi örmény katolikus templomok felújítására és könyvkiadásra fordították. (vs)

XIV. kerület Adóügy
Immár a világhálóról is elérhető a kerületi adóügyi osztályának aktuális tájékoztatója. Az érdeklődők a www.zuglo.hu címen lelhetnek rá az adatokra. (lma)

XV. kerület Születésnap
Az újpalotai Micimackó óvoda fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából Mackó-kiállítást rendez. Baracskay Éva óvodavezető a palotaiak segítségét kéri: adják kölcsön mackóikat a tárlat idejére. A kiállítás február 14-e és március
9-e között lesz látható. (pg)

XVI. kerület Adományoz
A Pro Concordatia Populorum Lovagrend január 17-én, hétfőn adományosztást tart és adományt fogad 11–12 óra között a Veres Péter u. 27. szám alatt, az udvari faházban. (pg)

XVII. kerület Rendelőintézet
A képviselő-testület jövő heti ülésén dönt arról, hogy átveszi-e a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórháza által működtetett szakrendelőt, illetve, hogy elkészítteti-e az ehhez szükséges hatástanulmányt. (pg)

XVIII. kerület LÁMPA
Befejeződött az utcai közvilágítás korszerűsítése. Az önkormányzat az elektormos művekkel közösen három év alatt kicserélte a lámpatestek ötven százalékát. Az új lámpák lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak. (vz)

XIX. kerület MESE
Meséket, dalokat hallgathatnak kicsik és nagyok Berecz András népmesemondótól a Vöröskereszt nagytermében szombaton négy órától. (vz)

XX. kerület JUBILEUM
Sikeres volt a pesterzsébeti emlékév. Százharminc eseményt  rendeztek 2004-ben Erzsébet várossá avatásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából. (vz)

XXI. kerület HIVATAL
Megváltozott az ügyintézés rendje a hivatalban. Ezen túl az Igazgatási Iroda adja ki a hatósági bizonyítványokat, és a lakáscélú támogatásokhoz szükséges jegyzői igazolást. (vcs)

XXII. kerület ÜGYINTÉZÉS
Az okmány- és ügyfélszolgálati irodában intézhető ügyekhez immár interneten is lehet időpontot kérni a www.magyarorszag.hu oldalon. Így elkerülhető a sorban állás. (vcs)

XXIII. kerület ELNEVEZÉS
A képviselők jövő heti ülésükön Soroksár-Újtelep elnevezéséről tárgyalnak. Mivel a terület két részből áll, a javas-
lat szerint az egyikek rész nevét Újtelep-Kertvárosra
változtatnák. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!