Hírek

2005.02.09. 00:00

A legnépszerűbb

Gera Zoltán gyorsan belopta magát új állomáshelyén a West Bromwich Albion szurkolóinak szívébe.

Szabó Tamás

– Rendkívül népszerű Birminghamben, a nevével ellátott WBA-mezek fogynak a legjobban. Mennyire érzi a szurkolók szeretét?
– Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar elfogadnak és megszeretnek. Arról én is csak az újságban olvastam, hogy a mezemet elkapkodták az ajándékboltban. De a meccseken jó visszajelzés, amikor kórusban kiabálják a nevem. Igaz, egyelőre érdekesen ejtik: „Gíra! Gíra!”

– Ha így folytatja, hamarosan egy valódi sztárcsapatban találhatja magát. Kapott ajánlatokat?
– Álmomban sem gondoltam, hogy februárban elmondhatom magamról azt, hogy az idény valamennyi meccsén pályára léptem. Azt szeretném, ha a szurkolóknak minden meccsről lenne egy olyan emlékük, amiről egyből a Gera név jutna az eszükbe. Ezzel foglalkozom most és nem átigazolási gondolatokkal.

– Nem lesz könnyű a bent-maradás, hiszen a WBA az utolsó helyen áll…
– Ettől függetlenül látok még esélyt. Főleg akkor, ha az eddigi pechsorozatunk véget ér. Rengeteg pontot veszítettünk el balszerencsés körülmények között, nagyon bízom abban, hogy ez a tendencia megfordul, és mellénk pártol a szerencse.

– Kivel van a legjobb kapcsolatban a WBA-s csapattársai közül?
– Igazi barátom még nincs, de mindenkivel nagyon jóban vagyok. Amikor idegenbe utazunk általában a nigériai Nwankwo Kanuval lakunk egy szobában, és jól kijövünk egymással.

– A feleségével él Birminghamben. Hogy érzik magukat?
– Az első naptól kezdve remekül. Mindenki nagyon kedves, és igazán kellemes, nyugodt környezetben éljük napjainkat. Birmingham zöldövezeti részében lakunk, sokat sétálunk, ismerkedünk a várossal.

– Magyarországról kivel tartja a kapcsolatot. Sűrűn beszél az egykori ferencvárosi csapattársaival?
– Az egykori társak közül legtöbbet a Kölnben profiskodó Tököli Attilával szoktam beszélni, de Lipcsei Petivel is gyakran váltunk szót. Honvágyról egyelőre szó sincs, aminek a legfőbb oka az, hogy itt van velem a feleségem. Illetve az, hogy Birminghamben tényleg rendkívül kellemes és nyugodt környezetben élünk.

Névjegy

Született: Pécs, 1979. április 22.

Magassága, súlya:

182 cm/75 kg

Korábbi klubjai: Harkány, Pécsi MFC, Ferencváros

Jelenlegi klubja: West Bromwich Albion (2004–)

Válogatottsága/gól: 27/7

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!