Hírek

2005.02.07. 00:00

Az MSZP támogatását sürgeti a főpolgármester

BAMA

VÉGE a koalíciós háborúnak a fővárosban. Vagy éppen most kezdődik igazán. Demszky Gábor legutóbbi nyilatkozata alapján ugyanis nehéz eldönteni. Azt mondta, az SZDSZ pontosan tudja, mit köszönhet Budapestnek, és tudják, mivel tartoznak neki. Jó lenne, ha a szocialisták is felismernék, nincs más esélyük, be kell állniuk a városvezetés mellé
a sorba. Azt már én mondom, Demszky arra gondolhatott: a pártja mellé. Mi több: ő mellé.

EZ NYÍLT beszéd. Legalább ez, mert az elmúlt hetekben mindkét oldal összevissza beszélt. Demszkyék milliárdos felhasználható pénzekről beszéltek, élhető Budapestről, csak éppen a pénz és a kellemes környezet hiányzik. A szocialisták előbb saját főpolgármester-jelöltről, majd közösről, most ismét sajátról.

Ölik egymást a háttérben, és közben mi, pesti polgárok csak nézünk. Járunk a kátyúban, a kutyagumis utcákon, a felmérések szerint a fél város elégedetlen a közterek állapotával. Naná, hogy a polgár örül, ha Demszky így nyilatkozik. Mert hinni akarja, hogy érte cselekszenek.

A KÉRDÉS csak az: örülnek-e a szocialisták a nyílt beszédnek álcázott ultimátumnak? És mit tesznek? Értünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!