Hírek

2005.02.21. 07:19

Bírságot kapott a Spenótház bontója

Rados V.

Panaszáradat érkezik az V. kerületi önkormányzathoz a Spenótház körüli zaj okán. A Roosevelt tér 7–8. szám alatti volt irodaépület bontását a BHG Beruházó Kft. megbízásából az Architecton Rt. végzi. Ezt Radics János, a építtető tulajdonos műszaki projektvezetője mondta el.

A helyszínen vizsgálódó független zajszakértő a megengedettnél magasabb értéket állapított meg. Az önkormányzat ezután másfél millió forint bírságot rótt ki az Architectonra. A határozat ellen a cég fellebbezett, a bontást pedig folytatja, ahogy eddig. Várhatóan március közepéig. Egy vasbeton épület bontása mindenhol ilyen zajjal jár, mondja Radics. A kilencedik és a tizedik emeletet már teljesen eltüntették, az épületugrásokat (kiálló részeket) szintén megszüntették.

Belváros-Lipótváros évente több tízmilliót költ zajmérésre  – tájékoztatott Steiner Pál polgármester. Sok fejfájást okoznak a lakosságnak az éjszaka is nyitva tartó vendéglátóipari teraszok. De a legtöbb panasz az Erzsébet téri Gödörben zajló zenés rendezvények miatt érkezik.

Épülnek az irodaházak

A Spenótház helyén húszmilliárd forintból első osztályú bérirodaház épül. Irodaház készül a közeli Vigyázó Ferenc utcában. A Vörösmarty téren az ING Bank építkezik. Az Országos Rendezvényszervező Iroda helyén luxusüzleteknek, tetőtéri lakásoknak és irodáknak otthont adó épületet emelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!