Hírek

2005.02.11. 00:00

Ciprus helyett a lovardában

A Fradinál sztrájkra készülnek a játékosok, Fehérvárott a telefont sem tudják fizetni, Békéscsabán sem tudják, mit hoz a jövő.

BAMA

Nem csak a fentiek bizonyítják, hogy tovább romlott az első osztályban szereplő csapatok gazdasági helyzete. A napi gondokról szóló híradások mellett mindezt hűen tükrözi felkészülési menetrendjük. Egy esztendővel ezelőtt, kis túlzással, komplett élvonalbeli fordulót játszhattak volna Cipruson a magyar „enbéegyesek”.

Idén viszont alig akad csapat, amelynek tagjai kénytelenek előbányászni a fiók mélyéről az útlevelüket.  A szabályt erősítő ritka kivételek egyike a remek gazdasági tevékenységet folytató Debrecen. A hajdúságiak kéthetes törökországi edzőtáborozással készülnek a trónfosztásra. Az „uralkodó” FTC két helyre is utazik, ráadásul a zöldek vegyes technikával készülnek: az erdélyi hideget elegyítik a ciprusi meleggel.

A többség persze csak álmodhat ilyen lehetőségekről, a szűkös anyagiak itthon tartják csapataink java részét, a soproniak ugyan egy-egy napra átruccannak a határ túloldalára, de ugye, ez azért nem az igazi. Zalaegerszegen mostanság nem állnak olyan jól, mint korábban, így kihagyták a horvátországi Porec edzőtáborát, ami 5 millióba került volna.

S a zalaiak csak egy-egy meccsre kelnek útra Horvátországba vagy Szlovéniába. A Kaposvár a közeli lovardában készül. Az MTK gárdája ezúttal nem megy külföldre, a kék-fehérek a Láng Vasas műfüves pályáját bérelik ki. Alkalmanként 7-8 ezer forintért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!