Hírek

2005.02.10. 07:13

Erdei a legprofibb

Több mint nyolcezer szavazat alapján Erdei Zsoltot választották meg a tavalyi év legjobb magyar férfi ökölvívójának, míg a nőknél Csábi Bettina kapta az elismerést. Az év menedzsere Rácz Félix, az év edzője Klein Csaba lett.

Riskó Márton

A hazai bokszrajongók első számú fóruma, a www.profibox.hu szavazásra kérte fel olvasóit. Nyolcezernél is többen voksoltak. Erdei és Csábi győzelme senkit sem lepett meg. Az Universum félnehézsúlyú világbajnoka a legeredményesebb magyar profi bokszoló, a Bokszhercegnő becenévre hallgató hölgy pedig Miló Viktória legyőzésével szintén egyértelművé tette, hogy nincs nála jobb Magyarországon.

Ismét tarolt a Felix-Promotion: Rácz, Csábi és Klein mellett Nagy János, Kovács Attila és Bognár László is kapott egy-egy serleget. Nagy „Csonttörő” János a tavalyi év legjobb mérkőzését vívta Julio Pablo Chacónnal, Kovács Attila az év feltörekvő ígérete, Bognár László pedig az év visszatérője lett. Az év női mérkőzése címet a Csábi–Miló Viktória összecsapásnak ítélték oda.

A gálák közül az Universum által rendezett Ilyen a boksz című eseményt tartották a legjobbnak. Az év mérkőzésvezetője Flórián Béla, az év újonca Hidvégi György, az év bajnoka Kótai Mihály lett.

Erdei a legjobbak között

Erdei Zsolt tavaly háromszor védte meg a WBO világbajnoki övét. Azóta a földkerekség legjobbjai között tartják számon. Madár a következő címvédő meccsén Garay ellen lép a szorítóba.

Tornádó beindult

Kótai Mihály az elmúlt évben olyat tett, amire kevesen képesek: öt alkalommal is megvédte a WBF vébéövét. A nagyváltósúlyú bajnok egyre eredményesebben dolgozik együtt edzőjével, Veres Lászlóval.

Csonttörővel a WBO-övért

Klein Csabának, az év edzőjének óriási szerepe van abban, hogy Nagy Jánost már a világ élvonalában jegyzik. Az öklöző, Klein mester és Rácz Félix menedzser azon dolgozik, hogy összejöjjön az áhított WBO vb-címmérkőzés.

Ötödször a legjobb Rácz

Rácz Félix nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa legsikeresebb menedzsere. Ötödször választották az év legjobbjának a Felix-Promotion tulajdonosát, akinek a nevéhez a legtöbb hazai gála fűződik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!