Hírek

2005.02.26. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Tisztítás
A vízművek munkatársai március 10-ig hálózat tisztítási munkákat végeznek a kerületben. Ezért a az épületekben nyomáscsökkenés várható. A magasabban fekvő házaknál vízhiány is előfordulhat. (kg)

II. kerület Krónika
Elkészült a kerület krónikájának első és második része, amelynek másolati példányát megtekinthetők a Polgármesteri Hivatal aulájában. A könyvbe bárki belelapozhat. (kg)

III. kerület Fórum
ŰTarlós István, Óbuda polgármestere a kerület honlapján (www.obuda.hu) nyilvános fórumon válaszol az érdeklődők kérdéseire február 28-án 13 és 15 óra között. (kg)

IV. kerület KÖLTSÉGVETÉS
Újpesten kedden délután tárgyalják a kerület költségvetését. A rendelettervezetben 13 milliárd 800 millió forint főösszeg szerepel. (nvzs)

V. kerület ISKOLATEJ Közel négymillió forintot szán idén az önkormányzat a kerület 772 szociálisan rászoruló tanulója iskolatej-ellátására. (rv)

VI. kerület TERMÉSZETVÉDŐK
A Fészek Természetvédő és Közösségi Életforma Egyesülethez 218 ezer forint folyt be 2004-ben a személyi jövedelemadók 1 százalékából. (rv)

VII. kerület CSALÓK
Egészségügyi tájékoztatásra hívják telefonon a kiszemelt áldozataikat a kerületben garázdálkodó rablók. Az így megtévesztett emberek lakását a tulajdonos távollétében megpróbálják kifosztani. (rv)

VIII. kerület EGYÜTTMŰKÖDÉS
A kerületi rendőrkapitányság kéri a városrész vállalkozóit, ha segíteni szeretnék a Víg utcai épület felújítását, azt a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítványon keresztül tegyék meg. (dná)

IX. kerület ZENE
A Pataky Művelődési Központban ma délután 4 órakor Huszák Zsóka dzsesszénekes és a Szakcsi Lakatos Béla trió lép színpadra. (dná)

X. kerület NEVELÉS
A Palánta Sorsfordító Alapítvány olyan bábelőadásokat visz az általános iskolákba, amelyek bibliai témát dolgoznak fel. Idén húsvétkor 50 csoportjuk járja az országot. Előadásuk fogadásának igényét a 322-0034-es telefonszámon jelezhetik az intézmények. (dná)

XI. kerület Új buszjárat
72/É jelzéssel új éjszakai BKV-buszjárat közlekedik február hónaptól a Móricz Zsigmond körtér és a törökbálinti Munkácsy Mihály utca között. (ka)

XII. kerület Táncház
Ír és skót népzenével kísért táncházat tartanak szombaton este
a Virányosi Közösségi Házban. (ka)

XIII. kerület KÖZBIZTONSÁG
A Polgárvédelmi Nap alkalmából egy új Suzukit adott át az önkormányzat a kerületi polgárvédelmi szervezetnek. Az autót Kovács Zoltán alezredes vette át Borszéki Gyula alpolgármestertől. (nvzs)

XIV. kerület MEGBESZÉLÉS
Rátonyi Gábor polgármester kezdeményezésére megalakult a Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sport Egyesület. A polgármester péntek délután fogadta az öttagú elnökséget. (nvzs)

XV. kerület Bál
Ma este hét órakor kezdődik a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda Alapítvány az Iskoláért szülői bálja. A programban közreműködnek neves előadóművészek és a művészeti iskola növendékei. (pat)

XVI. kerület Megemlékezés
Tegnap a kommunizmus áldozatainak emléknapján este öttől a Tóth Ilonka-szobornál csendes megemlékezést tartott a Déli Harangszó Baráti Kör. Onyestyák György elnök kérésének megfelelően a résztvevők mécsest, gyertyát vittek magukkal. (pat)

XVII. kerület Klub
A kerületi Gyermekjóléti Szolgálat – Szülők Klubja következő foglalkozását ma kettőkor tartja. Téma: a hiperaktivitás nehézségei, kezelésének lehetőségei. Vendég: Szűcs Mariann főiskolai docens. (pat)

XVIII. kerület MENETREND
Március 1-jétől változik a repülőtéri busz útvonala. A 182 gyors, 182A gyors és a 193 gyors buszok Kőbánya-Kispestről módosított útvonalon közlekednek. (vz)

XIX. kerület SERIFf
Újra lesz körzeti megbízotti szolgálat Kispesten – ígérte Baranyai József rendőrkapitány. Tavaly amúgy kevesebb betöréses lopás, lakásbetörés, rablás történt. Viszont egyharmaddal több közlekedési baleset történt az elmúlt évben, mint azelőtt. (vz)

XX. kerület SPORTTELEP
Drágulnak a vízisporttelep szolgáltatásai. A kajak-, csónakállás és az előtér bérleti díja 20 és 26 százalékkal drágul. Más téren viszont csak néhány százalékos az áremelkedés. (vz)

XXI. kerület CSILLAGTELEP
Zaj-védő fal épül Csillagtelepen. Az utcák egyirányúsítását egyelőre nem javasolják, mert az egész lakótelep forgalmát gyökeresen átrendezné. (vcs)

XXII. kerület AZBESZTMENTESÍTÉS
A rövidesen kezdődő azbesztmentesítési munkákról tartott lakosági fórumot dr. Simor László vegyészmérnök és Iván János alpolgármester a KUSZÁ-ban. (vcs)

XXIII. kerület TÖLTŐÁLLOMÁS
Benzinkutat nyitott a soroksári Auchan áruház. Az árak ígéretük szerint akár naponta változhatnak. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!