Hírek

2005.02.07. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Sárvédő fal
Műanyag lemezeket helyeztek az Attila úti okmányiroda épülete elé, a parkolást gátló oszlopok közé. Így az autók esős időszakban nem tudják felcsapni a sáros vizet az épület falára. (kg)

II. kerület Ajándék
Lossonczy Tamás festőművész, a kerület díszpolgára, három alkotását ajándékozta az önkormányzatnak. A festményeket Horváth Csaba polgármester és Szalai Tibor jegyző vette át. (kg)

III. kerület Hiányzó egyetértés
Korábbi terveivel ellentétben nem alakít részvénytársaságot Óbuda vagyonkezelésére a helyi önkormányzat. A kerület pártjai többek között személyi kérdésekben nem jutottak egyezségre. (kg)

IV. kerület ÉPÍTMÉNYADÓ
A nem lakáscélra használt építmények adója négyzetméterenként évi kilencszáz forintról kilencszáznegyven forintra emelkedett januártól.  (nvzs)

V. kerület EGÉSZSÉGES ÉTREND
A helyes táplálkozásról tart ingyenes tanácsadást az Aranytíz Művelődési Központban G. Heine Lívia. A Fővárosi ÁNTSZ munkatársa február 8-án délelőtt 10 órától déli 12-ig fogadja az érdeklődőket. (rv)

VI. kerület GALAMBETETÉS
Szabálysértés a galambetetés, elsősorban azért, mert a madarak sok és nehezen eltakarítható piszkot hagynak maguk után. Akit a közterület-felügyelők rajtakapnak, akár pénzbírságra is számíthat. (rv)

VII. kerület JELMEZVERSENY
Lehet készülni a farsangi jelmezversenyre, amelyet az erzsébetvárosi tanulóknak rendeznek az Almássy téri Szabadidőközpontban. A programokra február 13-án, vasárnap várják a kicsiket. (rv)

VIII. kerület ÉRDEKVÉDELEM
A Társasházak Lakóközösségeinek Érdekvédelmi Szervezete keddenként 16–18 óra között a József krt. 70. alatt tart szaktanácsadást. (dná)

IX. kerület PARK
A Markusovsz-ky park felújítási terveinek elkészítését és az ingatlan rendezését a SEM IX. Rt. kapta az önkormányzattól. (dná)

X. kerület KLUB
Február 11-én este 5 és 8 óra között tartja e havi foglalkozását a divatékszer-készítő klub a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidőközpontban. (dná)

XI. kerület Emléktábla
Zala Tibor grafikusművész emléktábláját avatják fel hétfő délután a Kelenhegyi úti Művészház falán. (ka)

XII. kerület Kápolnaszentelés
Erdő Péter bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek szentmise keretében szentelte fel vasárnap az Országos Onkológiai Intézet területén lévő Irgalmas Jézus kápolnát. (ka)

XIII. kerület PEDAGÓGIA
A zeneiskolai tanárok hagyományos hangversenyével kezdődik a Pedagógiai Napok rendezvénysorozat ma délután. (nvzs)

XIV. kerület ADAKOZÁS
Kabalagyűjtő akciót szervez a Vöröskereszt helyi szervezete. A játékokat március 11-ig várják a Zeg-Zug gyermekházban. (nvzs)

XV. kerület Megbeszélés
A fővárosi kerületek önkormányzatainak civil referensei tartanak megbeszélést ma a polgármesteri hivatal Kossuth-termében. (pg)

XVI. kerület Életmódklub
Jakus Orsolya, a népszerű Erzsébet-ligeti vegetáriánusfesztiválok szervezője életmódklubot indít. A foglalkozásokon önismeretről, mozgásról, a gyermek- és felnőttkori egészséges táplálkozásról beszélgethetnek a résztvevők. (pg)

XVII. kerület Névváltozás
A Rákos Menti Zenebarátok Egyesületének fúvószenekara névváltoztatási kérelmet adott be az önkormányzathoz. A fúvósok március 1-jén, alapításuk 30. évfordulóján a Rákos Menti Zenebarátok Városi Fúvószenekara nevet szeretnék felvenni. (pg)

XVIII. kerület ADATBANK
A civil szervezetek és vállalkozások számára is hozzáférhetővé teszi az önkormányzat saját adatbázisát. Idén százmillió forintot költenek egy informatikai rendszer kiépítésére. (vz)

XIX. kerület VERSENY
Város-ismereti tájékozódási versenyt szervez az önkormányzat a kerületi általános és középiskolák részére. A megmérettetés a Széchenyi-hegyen és környékén lesz jövő vasárnap. (vz)

XX. kerület ÚTFELÚJÍTÁS
Csak egy utat újít fel idén a főváros Pesterzsébeten. A Vörösmarty utcát faltól falig átépítik. Felújítják még a Grassalkovich utcai felüljárót is. (vz)

XXI. kerület TANÚT KERESNEK
December 21-én egy férfi fegyverrel rabolt ki egy Kossuth Lajos utcai trafikot. Aki bármilyen információval rendelkezik a bűncselekményről, jelentkezzen a 277-7711/61-132-es telefonszámon. (vcs)

XXII. kerület EGYÜTTMŰKÖDÉS
Az önkormányzat Civil adatlap kitöltését kéri a kerületi civil szervezetektől a hatékonyabb együttműködés érdekében. A letölthető adatlap megtalálható az önkormányzat honlapján (www.budafok.hu) a nyomtatványok között. (vcs)

XXIII. kerület SEGÍTSÉG
Holnap adják át a nagykövetnek azt a pénzt, amelyet az önkormányzat dolgozói, a polgármester és helyettesei, valamint a pártok a Srí Lanka-i katasztrófa túlélőinek gyűjtöttek össze. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!