Hírek

2005.02.23. 00:00

Ki bútorozza Budapestet?

ZS. P.-I. A.

Tótfalusi György annak az eseti bizottságnak az elnöke, amely az utcabútor-pályázat három nyertesével zajló tárgyalásokat vezeti. A nyertesek a Mahir City Poster, az Intermédia és a francia-német Wall-Decau. A nyertes huszonöt évig utcabútorozhatja Budapestet.

A mostani tárgyalások kulcsszava a kizárólagosság. Tétje közel harmincmilliárd forint. Utcabútornak számítanak a köztéri vécék, padok, megállók, szemétgyűjtők, hirdetőoszlopok és az útbaigazító táblák is. Az üzlet azért éri meg, mert az a cég, aki egyébként saját pénzén szállítja a bútorokat, ingyen kapja meg azok felületén a reklámhelyeket.

A holnapi közgyűlésen módosító indítványt nyújtanak be. Lényege, hogy ismét időt nyerjenek a „stafírunggal” kapcsolatos megegyezéshez. Tavaly májusban felmentették Saly Ferenc köztisztviselőt. Az ellenzék szerint a közbeszerzési biztosnak azért kellett mennie, mert törvénytelenségeket tárt fel a pályázatban. Feszült a mostani tárgyalások légköre is. Az egyik pályázó magának szeretett volna megszerezni miden hirdetési felületet a köztéri vécéken, majd elállt tervétől. Ha a felek március 21-ig nem állapodnak meg, érvénytelenné válik az egész pályázat, értesült a Reggel.

Megtalálták Sasvári Szilárd utódját

Dr. Endrédy István, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője lesz a várostervezési és városképvédelmi bizottság új elnöke. Sasvári Szilárd utódja sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta értesülésünket. Annyi biztos, hogy a fővárosi Fideszben tegnap este döntöttek erről, a közgyűlés elé pedig holnap tárják jelölését. Endrédy István 1949-ben született Budapesten, a gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát. A Környezetgazdálkodási Intézet főigazgatója, két éven át a MÁV Rt. igazgatóságának elnöke volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!