Hírek

2005.02.21. 00:00

Megfenyegették a bírót és a hozzátartozóit

Nagy E. D.

Megfenyegettek egy bírót és családját a fővárosban. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke szerint évről évre veszélyesebb fenyegetést kapnak a bírák. Tavaly olyan eset is előfordult, hogy a fogvatartott az ítélethirdetés közben támadt a tanács elnökére.

A Reggel novemberben számolt be arról, hogy a belügyminiszter és a Legfelsőbb Bíróság elnöke közötti megállapodásból semmi sem lett. A felek arról döntöttek, hogy egy-egy szabadnapos rendőr posztolna a fővárosi és a Pest megyei bíróságok előtt. Akkor a Belügyminisztérium szóvivője azzal indokolta az intézkedések hiányát, hogy az elvi megállapodást a rendőrségnek és a bíróságnak kellett volna megerősítenie. Úgy tudjuk, a tárgyalások megkezdődtek, ám amikor az intézkedések költségei szóba kerültek, nem tudtak megegyezni.

Két éve hetvennégy rendkívüli esemény történt a bíróságokon. Tavaly szintén több támadás ért bírósági eljárásban résztvevőket. Múlt héten a Simon-per tárgyalásán újságírókat is megfenyegettek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!