Hírek

2005.02.09. 00:00

Németh, az új kézis kapitány

Schiller Zsolt

Egyhetes csúszással ugyan, de végül megválasztották Németh Andrást a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának. A 2008-as pekingi olimpia végéig kérték fel Németh Andrást. A Ferencváros edzőjének csapatával 2006. június 30-ig érvényes a szerződése, addig maradhat a klubnál. Az elnökség két értékelő időpontot jelölt ki, amikor a felek jogi következmény nélkül felbonthatják a megállapodást. Az egyik 2006. jú-nius vége, míg a másik a 2007-es, olimpiai kvalifikációs világbajnokság decemberben.
– Nagy szakmai kihívás a női válogatottat a jelen helyzetben irányítani – mondta Németh András. – Nem lesz könnyű, de tudom, mire vállalkoztam. Több meghatározó játékos visszavonul, Kulcsár Anitát is nehéz pótolni. Fő cél, hogy kijussunk a pekingi olimpiára, és ehhez kell csapatot építenem. Németh András Zsiga Gyulával közösen 1998-ban, az Európa-bajnoki selejtezők idején már vezette a válogatottat. A párost követte a Németországból hazatérő Mocsai Lajos, aki az ötödik helyet hozó athéni olimpia után távozott.
A válogatott az év végi, decemberi szentpétervári világbajnokságig nem játszik tétmérkőzést. Addig több felkészülési találkozón lép pályára, legközelebb március 2-án Dunaújvárosban, az olimpiai bajnok Dánia ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!