Hírek

2005.02.24. 00:00

Rogán megvív Steinerrel

Az ötödik kerületi Fideszből, eddig csak Rogán Antal (33) jelezte, hogy szeretne pártja kerületi polgármester-jelöltje lenni a 2006-os önkormányzati választáson.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Rogán Antal (balra) jövőre megpályázza az V. kerületi polgármesteri címet. Steiner Pál szerint az, hogy ki lesz 2006-ban a helyi önkormányzat vezetője, ma még nem téma.
[/caption]Rogán Antal lesz Steiner Pál ötödik kerületi polgármester legfőbb ellenfele a 2006-os önkormányzati választáson. Rogán eddig félhivatalosan több ízben beszélt már arról, hogy szívesen írányítaná Budapest belvárosát.
 – Eddig csak ő egyedül jelezte indulási szándékát a polgármesteri székért. Első lépésben a helyi szervezet dönt majd, hogy elfogadja-e Rogánt polgármester-jelöltnek. Ezt követően pedig a Fidesz Országos Elnökségének is rá kell bólintania a jelölt személyére – mondta Reggelnek Puskás András (29) a Fidesz ötödik kerületi elnöke. A helyi vezető szerint Rogánnak megalapozottak önkormányzati ambíciói. Hiszen 2002-től tagja a képviselő-testületnek és teljes erőbedobással munkálkodott a kerületi szervezet 2003-as újraszervezésén.  Rogán eleddig több stratégiai megbízást kapott pártja vezetőitől. Többek között részt vett abban a csapatban, amely az európai parlamenti választásokon sikerre vitte a Fideszt. Ő irányította a decemberi népszavazás pártkampányát, és neve alatt fog futni a 2006-os választási felkészülés is.
Információnk szerint Rogán-nak még egy 2006-os Fidesz-győzelem esetén sem kellene kormányzati pozíció, hiszen sokkal nagyobb fantáziát lát az önkormányzatiságban. Steiner Pál szocialista polgármester szerint a választás messze van, ez még nem téma.

Cáfol a polgármester

Légből kapott híresztelésnek minősíti Steiner Pál polgármester az ellenzék állítását. Azt, hogy vezetése alatt az V. kerület összesen ötmilliárd forint hitelt halmozott fel. Cáfolja azt is, hogy a köztisztviselőket kölcsönből fizetnék. Elmondta: két és fél éve 1,4 milliárdos forráshiánnyal vette át az önkormányzatot. A működési kiadásokat mindamellett nem csökkentették. A jelenlegi hitelállomány 516 millió forint. A kölcsönöket bérlakásokra, társasházakra és város-rehabilitációra fordították.

(R.V.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!