Hírek

2005.02.17. 00:00

Újrajátsszák a bundabotrány egyik meccsét

A német labdarúgást, alig több mint egy évvel a világbajnokság előtt megrázó bundabotrányban példátlan határozatot hozott a szövetség által kijelölt bizottság. Eszerint újra kell játszani a Robert Hoyzer játékvezető által elcsalt egyik mérkőzést, mégpedig a másodosztályban szereplő Ahlen és Burghausen bajnokiját.

BAMA

 Ilyen esetre a német futball történetében még nem volt példa. A döntést Rainer Koch, a „bundabizottság” elnöke azzal indokolta, hogy „minden kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy Hoyzer szándékosan befolyásolta az eredményt”. Az ominózus találkozó 65. percében egy meg nem történt kezezés után, a bíró büntetőt ítélt az Ahlen javára, amivel a hazaiak meg is nyerték a találkozót. Mellesleg nem kis összeggel gyarapították a rájuk fogadó horvát maffia, valamint Hoyzer bankszámláját.
A döntés akár precedenst is teremthet, és újrajátszások sorozatához vezethet, hiszen alapos a gyanú, hogy Hoyzer sporttárs a területi bajnokságban, a másodosztályban és a Német Kupában is több mérkőzésbe „nyúlt bele”.

Fogadjunk!

Az osztrák gamebookers.com internetes fogadóirodánál téteket lehetett tenni, hogy vajon melyik érintett mérkőzéseket fogják újrajátszani. Akik az Ahlen és a Burghausen találkozójára fogadtak most négyszeres pénzt tehetnek zsebre. A játék szervezői, a legvalószínűbbnek (1.05-ös szorzó) az eredmények helybenhagyását tartották.

A Robert Hoyzer által biztosan befolyásolt mérkőzések

Több mint gyanús körülmények között ért véget a Paderborn–Hamburg (4-2) német kupamérkőzés, a Wuppertal–Werder Bremen amatőr és a Braunschweig–St. Pauli Regionalliga találkozó is. Nem túl örömteli tény, hogy Hoyzer az elmúlt szezonban 63 mérkőzésen volt érintett mint bíró, asszisztens vagy ellenőr. Szolgálataiért a spori 67 ezer euróval és egy plazmatévével gazdagodott. Az őrizetbe vett „bundabajnok”, érthetően, nem akarja egyedül elvinni a balhét, vallomásai alapján került képbe két kollégája, Jürgen Jansen és Dominik Marks is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!