Hírek

2005.03.05. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Tata ISKOLABEZÁRÁS
Július elsejétől megszűnik a 6-os Számú Általános Iskola.  A speciális képzést igénylő diákokat az Új úton található testvérintézmény veszi át. Szeptembertől 157 gyerek helyett legalább 230 fog odajárni. A döntés következményeként a megyei önkormányzat több millió forintot takaríthat meg. (pp)

Nagyatád TANULÓVEZETŐK
Több mint két évtizedes kényszerszünet után újra vizsgázhatnak a tanuló autóvezetők. Újra forgalmi hellyé nyilvánították a várost. A vizsgák hetente egyszer, csütörtökön lesznek. A város magára vállalta a forgalomszámlálás költségeit. Nemcsak helyi, hanem a csurgói és a barcsi tanulóvezetők is vizsgázhatnak. (hm)

Hort IRODALOMÓRA
Rendhagyó irodalomóra keretében Esterházy Péter előadást tartott a munkásságáról, a műveiről, életéről.  Köztisztviselők, közalkalmazottak és pedagógusok vettek részt az író – olvasó találkozón. Az író felidézte a településen átélt gyermekkori emlékeit. (ss)

Pécs PÁLYÁZAT
Március 7-én teszik közzé, hogy mely városok jutottak az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázat második fordulójába. Pécs vezetői bíznak benne, hogy városuk ott lesz a legjobbak közt. (mk)

Szolnok MAGÁNKEZDEMÉNYEZÉS
Javában zajlanak a szolnoki egykori Domus Áruház épületének átalakítási munkálatai. Az ottani lépcsőfordulóban található két hatalmas méretű légi felvétel. A felvételek megmentésére most magánkezdeményezés indult. (fc)

Tolna KÖZALAPÍTVÁNY
A Tolnai Háló Közalapítvány többek között a hátrányos helyzetű családokat, munkanélkülieket segítené. Számukra különböző szolgáltatásokat szervez, programokat biztosít. A Háló létrehozásáról nemrég döntött a tolnai képviselő-testület. Az önkormányzat lett az alapítója az ötszázezer forinttal induló szervezetnek. (fc)

Tiszaug PÉNZHIÁNY
Ebben az évben 198 millió forintból gazdálkodhat a település. A költségvetésben azonban harmincmillió forint a hiány. Tombácz Ferenc jegyző ezt a kötelező illetmény bérjellegű kiadásaival magyarázza. Az intézményi működtetés jelentős pénzeket visz el. Ettől függetlenül készül a település rendezési terve, és új utcákat jelölnek majd ki. (fc)

Salgótarján ÜZEMÁTADÁS
Átadták a Salgósík Kft. új üzemét. Napi hétszáz négyzetméter mattüveg gyártására lesz alkalmas. A 250 milliós beruházás pályázati források segítségével valósult meg. Áprilisban új üveggyártó-gépsort indítanak. A hazai építészeti üveggyártás segít abban, hogy ismét 40–50 ezer lakás felújítása valósuljon meg hazánkban. (tnl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!