Hírek

2005.04.27. 00:00

Benitez bízik a fordulatban

Ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Chelsea a Liverpoolt fogadja.

Riskó Márton

Egyértelműen a Chelsea a Stamford Bridge-en sorra kerülő összecsapás esélyese, hiszen a szezonban már háromszor legyőzte a Liverpoolt. Kétszer az angol bajnokságban (1-0, 1-0) egyszer pedig a Ligakupa döntőjében (hosszabbítás után 3-2). Ez persze nem jelenti azt, hogy a liverpooliak eleve feladnák a kupaelődöntőt. Sőt!

– Ez a meccs teljesen más lesz, mint az eddigiek – nyilatkozta a Valenciát az elmúlt évben UEFA-kupa-győzelemre vezető menedzser, Rafael Benitez. – A mostani mérkőzésen talán a legfontosabb, hogy gólt lőjünk. A Liverpool mestere nincs könnyű helyzetben: a cseh Milan Baros és két spanyol, Luis Garcia és Xabi Alonso egyaránt sérült. Benitez reméli, hogy a Chelsea ellen már mindhárman játszhatnak, sőt még azt a Harry Kewellt is szeretné bevetni, aki február óta nem játszott. – Kewell még nincs százszázalékos állapotban, képtelen lenne kilencven percet játszani – mondta az ausztrál csatárról edzője. – Az elmúlt egy hónapban nagyon keményen dolgozott, s szeretne végre pályára lépni. Elképzelhető, hogy kap egy félidőnyi játéklehetőséget.

A Portóval tavaly Bajnokok Ligája-győztes Jose Mourinho örül annak, hogy két angol klub jutott be az elődöntőbe. – Angliában dolgozom, ezért jó érzés, hogy mindenképpen lesz angol csapat a fináléban – mondta. – Ha nem a Chelsea nyeri meg a sorozatot, akkor kívánom, hogy a Liverpoolé legyen a trófea. A világ leggazdagabb csapatának tartott Chelsea szeretné két rangos címmel zárni az idényt. Erre jó esélye van a londoni együttesnek: a hét végén, a Bolton ellen bebiztosíthatja végső sikerét az angol bajnokságban, a Liverpool ellen pedig nagy lépést tehet a Bajnokok Ligája-serleg elhódítása felé.

Nagy pénzt hozna a Liverpool győzelme

Az angliai fogadóirodáknál is a Chelsea csapatát tartják a mai mérkőzés esélyesének. Akik a londoniak győzelmére tippelnek a Liverpool inter-netes oldalán 1 fontra 1,57 fontot nyerhetnek. A döntetlen 3,25-szörös, a Liverpool sikere 5,50-szeres pénzt hozhat a fogadóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!