Hírek

2005.04.23. 00:00

Metrókocsik jönnek ötvenmilliárdért

Egyszerre vásárol új metrószerelvényeket a BKV a 2-es és a 4-es metró vonalára több mint 50 milliárd forintért. A 2-es vonalon 2007-től a teljes felújítás után állnak forgalomba az új szerelvények. Minderről hétfőn dönt a fővárosi kabinet. Úgy tudjuk, két cég esélyes igazán a majdani pályázaton, a Bombardier és az Alstom.

Vajta Z.

Már idén átállítják a metróállomások óráit. Így a kijelző nem azt fogja mutatni, mikor ment el, hanem azt, mikor jön a legközelebbi szerelvény. Ősztől a felszíni közlekedésben is változások kezdődnek. Bevezetik a közös bérletet, amellyel egyaránt lehet majd utazni a városban BKV-val, vonattal és Volán-busszal. Jövő héten pedig  a közlekedési szövetségről dönt a kormány és a fővárosi közgyűlés.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes szerint így több autós ülhet BKV-járműre. Úgy tudjuk, a város vezetői és a legtöbb képviselő szinte mindig autóval közlekedik. Így ők nem érintettek a közös bérletben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!