Hírek

2005.04.28. 00:00

Pompába öltözik a Gozsdu

Ma délben teszik le a Gozsdu Udvar alapkövét. A megújulás szalagját Hunvald György polgármester, Demszky Gábor főpolgármester és Ehud Amir, a beruházó Autoker Holding Rt. vezérigazgatója vágja át.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Egyedülálló vásárlóutca vezet majd keresztül a hét udvaron, ahol a kávéházakban szabadidőnket is kellemesen tölthetjük majd
[/caption]Virágzó élettel telik meg nemsokára a régi Gozsdu Udvar. Kávézók, éttermek, borkóstolók várnak majd bennünket és vendégeinket az újjászületett házban. A hosszú ideje romosodó műemlék igazi sziget lesz a Király és a Dob utca között. Találkozópont, pihenő-, bevásárló- és szórakozóhely egyaránt. Felújítják az egykori üzletsort is, így a Gozsdu Udvar a zsidónegyed központja lesz. A vásárlóutca boltjai a ház egymásba nyíló udvaraiban sorjáznak majd. A beruházás értéke közel nyolcmilliárd forint, gazdája az Autoker Holding Rt.

A hét épületet és hat belső udvart korhű módon újítják fel, megőrizve a házak szecessziós stílusát. A homlokzatok korabeli formájukat és színüket kapják viszsza. Az együtteshez tartozó Holló utca 10–12–14-ben lakóépületet emelnek. A Holló utca 6. szám alatt parkolóház fogadja majd az autókat. A munkálatok a tervek szerint 2006 őszéig tartanak.

Vendégcsalogató hely lehet a felújított udvar

Örülök, hogy végre jóra fordul a Gozsdu Udvar sorsa – mondja Ráday Mihály (62), a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke.– Budapestnek szüksége van a méltó közösségi terekre. A régi pesti zsidónegyedben nagy lehetőség rejlik. Gondoljunk párizsi társára, a Marais-negyedre. A kutya sem tudott róla. Felújították, és világhírű turisztikai célpont lett belőle.

A nyolcmilliárdos építkezés számokban

120 új lakás a Gozsdu Udvarban

28 kereskedelmi és vendéglátó üzlet

238 helyes parkolóház a Holló u. 6. szám alatt

126 lakás a Holló u. 10–12–14. szám alatt

98 helyes parkoló a pinceszinteken

10 üzlethelyiség, a földszinten wellness-centrum

28 kereskedelmi és vendéglátó üzlet

238 helyes parkolóház a Holló u. 6. szám alatt

126 lakás a Holló u. 10–12–14. szám alatt

98 helyes parkoló a pinceszinteken

10 üzlethelyiség, a földszinten wellness-centrum Egyedülálló vásárlóutca vezet majd keresztül a hét udvaron, ahol a kávéházakban szabadidőnket is kellemesen tölthetjük majd -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!