Hírek

2005.04.15. 08:02

Sikerrel szerepeltek a magyar feltalálók

A Magyar Feltalálók Egyesülete meglehetősen népes csapattal képviseltette hazánkat a 33. genfi találmányi szalonon. Ezúttal minden előző eseményt felülmúlva 46 ország több mint ezer találmánya versengett a hírnévért és az esetleges befektetőkért.

Tóth A.

Idén a maláj feltalálók voltak a legaktívabbak, akik 97 újdonsággal hívták fel magukra a figyelmet. Őket a román és az orosz alkotók követték. A Magyar Feltalálók Egyesülete huszonhét témával szerepelt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásának köszönhetően.
A magyarok figyelemre méltó sikereket értek el. A zsűri hét arany-, tíz ezüst- és hét bronzérmet ítélt oda kis hazánk feltalálóinak, akik még hét különdíjat is megszereztek. Több bemutatott téma iránt az üzletemberek élénk érdeklődést mutattak.
A legnagyobb figyelmet Szőllősy János – Gasparics Antal – Farkas Tibor: Mágneses térrel működő roncsolásmentes anyagvizsgáló módszere keltette fel. Ezzel a találmánnyal elnyerték Románia nagydíját, illetve az Oroszország Tudomány-érmét is. Alkalmazására hárman is bejelentettek vegyes vállalat alapítására szándékot. Ezenkívül több bemutatott termék értékesítésére partnerek jelentkeztek be. A magyarok „díjgyártását” a szolnoki Sepetykó Mihail kezdte meg, akinek egy fogadáson Oroszország Tudomány-érmét adtak át.

Tóth A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!