Hírek

2005.04.18. 00:00

Százmilliókba kerül a szemét

BAMA

Ellepi a szemét a Keleti pályaudvart. A Bethlen utca sarkán hetente többször is két méter magasan áll a rohadt paradicsom, zöldséghulladék és papírdoboz. Néhány méterrel odébb a szemét gazdái, az illegális árusok. Nyugodtan dolgozhatnak, közterület-felügyelőknek se hírük, se hamvuk. Az egyenruhások nem jönnek fel az aluljáróból, noha mindenki tudja, mi történik a helyszínen. Olyannyira, hogy a főváros és a VII. kerület köztisztasági cége is rendszeresen elszállítja a szeméthegyet a járdáról. A közterület-felügyelők közben egymásra mutogatnak.

A Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője, Garamszegi Andrea szerint az erzsébetvárosiak az illetékesek. A kerületi hatóság szerint viszont mivel főútvonalról van szó, a főváros. Mindkét hatóság azt állítja, hogy nem zavarhatják el az árusokat, különben túllépnék hatáskörüket. Ha odamerészkednek, csak párban járnak, néha rendőri kísérettel. Az árusok ugyanis életveszélyesen megfenyegetik őket. Közben nap mint nap gyűlik az ÁNTSZ szerint fertőzési forrásnak számító szemét. Elszállítása havonta 180 millió forintba kerül.
Vajta Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!