Hírek

2005.05.17. 00:00

Most a Győri ETO a második

Eldőlt, hogy az aranyérem Debrecenbe került. A Loki ünnepléséről a 20. oldalon számolunk be, itt nézzük a további történéseket.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="137"] Illés Béla kislánya végezte el a kezdőrúgást az ünnepelt tiszteletére
[/caption]Továbbra is nagy a harc az UEFA-kupa-indulást jelentő második helyért. Az Újpestnek nyernie kellett volna Kispesten, hogy versenyben maradjon a hőn áhított második helyért. A lila-fehérek végig többet kezdeményeztek, mint a Honvéd, de adósak maradtak a helyzetek kihasználásával. Győrött már az 5. percben eldőlt a három pont sorsa. Kenesei Krisztián szabadrúgásból talált be a kupagyőztes Sopron kapujába, utána pedig már érintetlenek maradtak a hálók. A Sopron volt kezdeményezőbb, de érződött, hogy a szerdai Magyar Kupa- döntő sokat kivett a csapatból. Az is meghatározó volt, hogy sérülés miatt több játékosa nem játszott Pintér Attilának, különösen a karmester, Bárányos Zsolt hiányzott.

Ünnepre készültek a Hidegkuti-stadionban. A kék-fehéreknél Illés Béla 511. alkalommal lépett pályára NB I-es bajnoki mérkőzésen. A vezetők és a szurkolók mellett köszöntötte őt a volt csúcstartó, a Tatabánya egykori labdarúgója, Szabó György is. A csapat azzal szeretett volna kedveskedni az új csúcstartónak, hogy megszerzi a Kaposvár ellen a három pontot, ám a csapat csak helyzetekig jutott. Az MTK-nak így is maradt esélye a második helyre, hiszen van egy elmaradt mérkőzése. A Kaposvár a döntetlennel fellélegezhet, már csak egy pontra van szüksége. A Vasas csapatát szállító autóbusz útközben defektet kapott, a játékosok a szurkolók segítségével jutottak el Diósgyőrbe, így a mérkőzés húszperces késéssel kezdődött el. A döntetlen mindkét csapatnak elegendő ahhoz, hogy a hátralévő két fordulót nyugodtan várhassa.

A kiesés szempontjából legnehezebb helyzetben lévő Nyíregyháza Székesfehérváron, a Pápa Zalaegerszegen vendégeskedett. A hazaiak mindkét helyszínen kitettek magukért, a Fehérvár FC és a ZTE is ötször talált be ellenfele kapujába. A fehérvári találkozó színfoltja volt a csereként beállt Nagy Dániel teljesítménye. A fiatal játékos két gólt szerzett és volt egy gólpassza is. A ZTE csapatának azért volt fontos a három pont, hogy versenyben maradjon a hatodik helyért, hiszen csak akkor kapnak prémiumot a játékosok, ha az első hatban végeznek. A Pápa és a Nyíregyháza újabb veresége azt jelenti, hogy várhatóan közülük kerül ki a Békéscsaba melletti másik kieső.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!