Hírek

2005.07.07. 06:30

A Főtáv verte szét az új kutat a Kosztolányin

Feltúrták a két éve felújított Kosztolányi Dezső teret. Szétbontották a díszkutat is egy földalatti távhővezeték meghibásodása miatt.

BAMA

A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke, Endrédy István több tízmillió forint elherdálásáról beszél. Néhány évvel ezelőtt a 4-es metró pénzkeretéből tették rendbe a Bartók Béla utat, és vele együtt a Kosztolányi Dezső teret. Ám akkor nem cserélték ki a távhővezetéket. Minden útépítésnél először a közműveket újítják fel, megelőzendő az ilyen eseteket. A 4-es metró akkor 12 milliárd forintos pénzkeretét kétmilliárd forinttal túllépte a DBR Metró Projektigazgatóság. A túlköltekezést később engedélyezte a közgyűlés. – A Kosztolányi Dezső téren 700 millió forint volt a nem várt kiadás – közölte Endrédy.

A Főtáv Rt. szóvivője, Sturdik Miklós szerint nem ők hibáztak. A beruházónak meg kellett volna keresnie a Főtávot, hogy van-e közművezeték a díszkút leendő helye alatt. Ha akkor egyeztetnek, odébb lehetett volna tenni a csöveket vagy a kutat pár méterrel. Most ahhoz, hogy kijavítsák a meghibásodott vezetéket, szét kell bontani a díszkutat. Sturdik szerint egyébként engedély nélkül épült a vízforrás. – Szó sincs róla, ez tévedés – cáfolta a DBR igazgatója. Gulyás László szerint a Főtáv emberei ott voltak a helyszínen, amikor a kút épült. Most pedig felesleges rombolást végeztek teljesen szakszerűtlenül – állítja Gulyás. A vezeték egy közműalagútban van, így egyszerűen ki lehetett volna húzni onnan a sérült csövet.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!