Hírek

2005.07.20. 06:50

A kazah Vinokurov hiába próbált megszökni

Hegyi Á.

Nincs változás a Tour de France élmezőnyében, miután a viadal 16.,  Mourenx és Pau közötti 180,5 kilométeres szakaszán az összes üldöző sikertelenül támadta az összetett versenyben vezető Lance Armstrongot. A hatszoros (és vasárnapra várhatóan hétszeres) győztes amerikai megint remekül taktikázott. Ahányszor valamelyik közvetlen riválisa, a német Jan Ullrich, az olasz Ivan Basso vagy a kazah Alekszander  Vinokurov megpróbált meglépni, Armstrong és a Discovery Channel fegyelmezett társulata azonnal utánavetette magát és tudatta, fölösleges bármivel is trükközni. A legkitartóbb a kazah bajnok, Vinokurov volt, aki a szakasz legmagasabb csúcsán, a Col d’Aubisque-on próbált meg utoljára megszökni, de elfogyott az ereje, és hamarosan utolérte a mezőny. A szakaszgyőzelmet végül egy négyfős boly döntötte el, a hajrából pedig a Phonak spanyol kerekese, Oscar Pereiro Sio került ki győztesen. Neki ez volt a Tour de France küzdelmein elért első szakaszsikere.
A 92. francia körverseny egyetlen magyar szereplője, a Credit Agricole csapat színeiben pedálozó Bodrogi László ezúttal sereghajtóként végzett, s a mezőny 156. helyén futott be, öszszetettben a 117. helyen áll.
Az összesítésben tehát továbbra is Lance Armstrong vezet, 2,46 perccel az olasz Ivan Basso és 3,09 perccel a dán Rasmussen előtt. Jan Ullrich közel hat- perces, a spanyol Manicebo 6,31, az amerikai Leipheimer 7,35 perces hátránnyal következik. Bodrogi László teljesítménye több mint három órával marad le Armstrong mögött.
Ma a Tour de France leghoszszabb szakasza következik.
A versenyzők 239,5 kilométert tekernek Revelig. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!