Hírek

2005.07.16. 06:41

Asztalos egy centit tévedett

A dortmundi Világjátékok magyar küldöttségének legfrissebb tagjai az íjászok voltak, illetve egy-egy ejtőernyős és testépítő versenyző.

Hegyi Á.

Íjászaink pénteken terepre mentek, jelöletlen távokon kellett megmutatniuk, mit tudnak. A jelző annyit tesz, hogy a versenyzők nem tudják, milyen távol van tőlük a cél, csak az biztos, hogy legalább 10 és legfeljebb 55 méterre. Az olimpiai kategóriában Bánszki Gábor, míg a csigások között Berényi József, és az első terepíjász világversenyén induló Gergely Gábor képviselte a magyar színeket. Bánszki egyéni taktikájának köszönhetően lapzártakor még nem lehetett tudni, hogyan áll a versenyben. Az viszont kétségtelen volt, hogy az újonc Gergely Gábor nem jut tovább a szombati döntőbe. Berényinek viszont 16 tábla után mindössze négy hibája volt, amivel a közvetlen élmezőny mögött foglalt helyet, azaz nem kellett izgulni fináléba jutását illetően.

Izgulniuk inkább az ejtőernyősöknek kellett, délutánra ugyanis sötét felhők lepték el az eget, méghozzá kellemetlenül kis magasságban, ezért a versenybírók nem engedélyezték a második ugrást. Pedig Asztalos István délelőtt remekelt. A négyfős csoportból utolsóként ugrott, és mindössze egyetlenegy centiméterrel tévesztette el a célt. A hétköznapi életben ez minimális különbség, ejtőernyőzésben és Asztalos esetében viszont hatalmas. A versenyző – mint  elmondta – azért hibázott, mert az állandóan változó irányú és erejű szélben kicsit elszámította magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!