Hírek

2005.07.26. 00:00

Az oroszlán is üvöltene

A Lánchíd oroszlánja is megnyalná a szája szélét a felszálló illattól. Persze ha lenne nyelve. Így viszont ciki, mert a ligeti vurstlira emlékzetet a lezárt, patinás, öreg híd.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="133"] Akár még romantikázni is lehet, hiszen a háttér a kék Duna
[/caption]Egye fene, az autósok kerüljenek. Van másik híd. Szombaton és vasárnap ugyanis kisebb a forgalom, gondolták a kitalálók. A vándor így a Lánchídon átsétálhat gyalogszerrel Budára vagy onnan Pestre. A pesti hídfőnél sör és sült hús illata fogadja az arra járót. Asztalok és lócák, meg egy színpad is, ahol operettdalok szólnak. A másik oldalon cukormentes keleti csemegék magyar változata kínálja magát. Egyik-másikból tíz deka 1200 forintot is megér. Néhány kalocsai terítőt is lenget a dunai szél. Csipogós játékot árul két bátor lengyel turista. Odébb papírból készült virágok, szobrok, képek kelletik magukat vad színekben. A vándor, ha néhány lépésnyi bámészkodás után megéhezett, ismét falathoz juthat, sült krumpli papírtálcán tálalva. Budapest egyik legszebb hídján, a Lánchídon, ahol egykor lovaskocsik, hintók hajtottak át, most lacikonyhát rendeztek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!