Hírek

2005.07.28. 00:00

Davids: Tottenham csillaga

Nem könnyű lerázni a Chelsea-t, az angol klub újra ajánlatot tett az AC Milannak. Ezúttal 45 millió fontot, plusz Didier Drogbát vagy Hernán Crespót küldené Andrij Sevcsenkóért cserébe.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="242"] Edgar Davids még a milánói Internazionale mezében, rajtállásban. A világklasszis holland középpályás meg sem állt a londonni White Hart Lane-ig.
[/caption]Habár Andrij Sevcsenko nem győzi hajtogatni, hogy szereti Milánót és nem akarja elhagyni az AC Milant, a Chelsea továbbra sem mond le róla. Ezúttal egy hatvanmillió font értékű „csomagot” állított össze a londoni klub az ukrán aranylabdásért. A Milan választhatna két csatár, Didier Drogba és Hernan Crespo közül – utóbbi a tavalyi szezont kölcsönben a Milannál töltötte – plusz 45 millió fonttal gazdagodna a bankszámlája. Ha az üzletet megkötik, akkor ez lesz minden idők legdrágább klubváltása. A váltást elősegítheti, hogy Sevcsenko az elmúlt hetekben az edzővel és a csapatkapitánynyal is összezördült. Előbb Carlo Ancelottival, majd Paolo Maldinivel veszekedett. Ez a két ügy könnyen pontot tehet az ukrán olaszországi karrierjére. Nem beszélve arról, hogy Christian Vieri és Alberto Gilardino személyében a Milan két minőségi támadóval erősített a nyáron.

A Real Madrid ezen a nyáron még nem szerzett világsztárt, s a legjelentősebb reklámhordozójának is esett az értéke. David Beckhammel szerződést bontott a Vodafone telekommunikációs cég. A Forbes magazin felmérése szerint a 30 éves középpályás közel 32 millió dollárt keres egy évben szponzori szerződésekkel. „Köszönjük Davidnek azt, amit az elmúlt három évben tett a cégünkért – nyilatkozta Peter Bamford, a cég marketingigazgatója. Beckham ettől még nem hal éhen, így is elég nagy szelet jut a világ reklámtortájából. Több más cég mellett a Pepsi, az Adidas és a Gillette is támogatja. Becks a hirdetésekből annyit keres, amennyi Ronaldo és Zidane kivételével egyetlen kollégája sem – a játékkal és a hirdetésekkel. Szintén a Real Madridhoz kapcsolódik az a hír, miszerint tavaly sikerült megszerezniük a futballtörténelem legpechesebb játékosát. Az angol válogatott, Jonathan Woodgate egy évvel ezelőtt érkezett Madridba, de még nem sikerült bemutatkoznia csapatában. Az egyéves kényszerszünet után újra megsérült egy edzésen, így feltehetőleg további kezelések várnak rá. A történet fonákja, hogy a Real tavalyelőtt Gabriel Militóról éppen a térdproblémái miatt mondott le. Ennek ellenére Zaragozában bíztak benne és remek idényt produkált, tegnap 2010-ig szerződést hosszabbított.

Megegyezett a Tottenham Hotspurrel Edgar Davids, az olasz Internazionale játékosa. A 72-szeres holland válogatott futballista külföldi karrierje a Juventusban volt a csúcspontján, ahonnan féléves barcelonai kitérő után került az Interhez. Ott azonban nem jutott folyamatos játéklehetőséghez, ezért a távozás mellett döntött. A Tottenham Hotspur ingyen igazolta a 32 éves Davidsot.

Meghosszabbította a szerződését Frank Rijkaard, az FC Barcelona szakvezetője. A holland tréner 2009-ig írt alá a gránátvörös-kékeknél. A szakember 2003-ban vette át a csapat irányítását, és idén hat év után először bajnoki címig vezette a katalán gárdát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!