Hírek

2005.07.25. 00:00

Digitális tananyagé a jövő

Informatikai részleggel bővítette tevékenységi körét és nevét a Számalk Oktatási Rt., amelynek új neve ezentúl Számalk Oktatási és Informatikai Rt. A társaságnál már régóta meglévő szakértelemre alapozott üzletág főként az iskolai tananyagok multimédiás fejlesztésével foglalkozik.

Gy. Z.

A cég 200 millió forintos megbízást nyert el az Apertus Közalapítvány érettségire felkészítő digitális tartalomfejlesztési projektjében. A megbízást közbeszerzési eljárás során nyerték el. A Számalk az UNESCO támogatásával a közép-kelet-európai térség informatikai oktatási központjaként jött létre 40 évvel ezelőtt. Intézményei közül kiemelkedik a Gábor Dénes Főiskola; a többi között közös oktatás folyik a Corvinus Egyetemmel, valamint informatikai képzést végeznek Kolozsvárott és Újvidéken.

A vállalat tavaly 1,7 milliárd forintos árbevételt ért el, amelyből az informatikai üzletág csak kismértékben részesedett. A menedzsment üzleti célja, hogy az árbevétel növelésében a számítástechnikai üzletág is jelentős szerepet játsszon, és a társaság már az idén lépje át a kétmilliárd forintos forgalmat. Erre jó esélyt ad az Apertus Közalapítvány digitális tartalomfejlesztési projektjére benyújtott pályázat sikere. A szakérettségire felkészítő iskolai tananyagok digitális tartalomfejlesztési projektjét az Apertus Közalapítvány koordinálja a Sulinet Digitális Tudásbázis program keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!