Hírek

2005.08.01. 00:00

Egy kisgyermek levele Orbán Viktor bácsihoz

BAMA

Viktor bácsi, légy szíves, legyél te a miniszterelnök, mert apukám három éve nagyon mérges, amikor meglátja a tévében Gyurcsány bácsit, és én szeretném visszakapni a régi apukámat. Ez a Hír Tévében hangzott el a hétvégén. Rákay „Nárcisz” Philip – akinek munkaköri leírása szerintem külön bekezdésben rögzíti, hogy naponta hány órát kell hízelegnie – a nemzeti konzultációs porondon olvasta fel mindezt Orbán Viktornak. Azt állítja, hogy a levelet egy nyolcéves kisfiú írta „ákombákom” betűkkel Viktor bácsinak. „Égek helyetted is” érzésem támadt. A közönség tombolt. Viktor bácsi fejét félrebillentve szégyenlős szerénységgel mosolygott maga elé. De mintha azt mondta volna testbeszéde, hogy fiúk, ezt azért nem kellett volna. Jól sejti.

Engem nem érdekel, hogy a levél igazi vagy sem. Nem érdekel, hogy apuka diktálta-e a jó geg kedvéért a kisfiának. Azt utálom, hogy a kortesek nem tudnak leszokni a gyerekekről. Odafenn a padlásunkon beleolvastam anyám orosznyelv-könyvébe. Abban is volt egy levél Fordíts le! felszólítás alatt. Egy gyévocska meg egy málcsik írta Hruscsov bácsinak. Nem akar kimenni a divatból a gyerekek kampányba keverése, de ez az eset különösen izzó fehér izzás, kedves Fidesz-MPSZ.

„A szociknál is mennyi ilyen van, mit vagy úgy oda?” – kérdezte egy jó barát, aki a Fideszre esküszik. Éppen azért nem kellene szaporítani – feleltem. Nagyon nagy gáz – mondta kárörvendő vigyorral egy szocialista ismerős. Miért, a ti Feri bácsitok nem talált még elcsavargott gyereket? – kérdeztem vissza.

Az rendeli a nótát, aki a zenészt fizeti, szokták mondani Felcsúttól nem is olyan meszsze fekvő falumban. Nekem tehát nem a Hír Tévével van bajom. Arra ugyan nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz az új nevük, ha a Fidesz nyeri a választásokat. Jó Hír Tévé – gondolom. Azt nem értem, miért nem egyeztek még meg arról a pártok, hogy soha nem operálnak marketingjükben gyerekkel. Se képpel, se hanggal, se ákombákom betűkkel. Sehogy. Mert ízléstelen és öncélú Feri bácsitól és Viktor bácsitól egyaránt. Jobban állna, ha a moldvai özönvíz után közleményben hirdetnék meg augusztusra árvízkárosult gyerekek családjainknál való nyaralását. Partner vagyok. Kell nekik egy kis pihenés. A világvégét látták. Különben pedig hagyjátok békén a gyerekeinket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!