Hírek

2005.07.13. 00:00

Elítélték az Orbánt vizsgáló szocialistát

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólította Molnár Lászlót, az Orbán Viktor úgynevezett vagyongyarapodását vizsgáló bizottság MSZP-s elnökét: tisztázza, hány alkalommal és milyen típusú bűncselekményeket követett el korábban.

Szakács Árpád

A fideszes politikus lapunknak nyilatkozva emlékeztetett arra, Molnár László hétfőn beismerte az egyik bűncselekmény elkövetését, de arról nem beszélt, hogy más jogerős ítéletek is vannak vele szemben. Hozzátette: közben kiderült, Molnárt nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, és más cselekmények miatt is elítélte a bíróság. Hétfőn a Fidesz nyilvánosságra hozott egy másik, Molnárral kapcsolatos ítéletet is. Eszerint a békéscsabai bíróság hatrendbeli közokirat-hamisítás bűntette, és más bűncselekmények miatt marasztalta el a szocialista politikust.

Répássy Róbert arra kérte Molnárt, hogy „mondjon egyszer igazat”, hány büntetőeljárás folyt ellene, összesen hány bűncselekményt követett el. Kifejtette azt is: érthetetlen, hogy a szocialisták miért nem egy feddhetetlen embert ültettek a vizsgálóbizottság elnöki székébe. Hozzátette: akit már elítéltek okirat-hamisításért vagy gazdasági bűncselekményért, az ne akarjon bizottsági elnökként  erkölcsi kérdésekben dönteni. Molnár László politikai támadásnak minősítette a bejelentéseket, amelyeket szerinte féligazságokra épített fel a Fidesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!