Hírek

2005.07.05. 06:11

Flatley új műsorát szülei is megnézik

Javában folyik a Puskás Ferenc Stadionban a szombat esti Flatley-show színpadának építése.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Michael Flatley nem csak a felnőtteket, a gyerekeket is lenyűgözi táncával
[/caption]Michael Flatley, a világ legjobb ír sztepptáncosa és társulata Budapestet választotta helyszínül legújabb, Kelta tigris című előadásuk bemutatójához. Nem tudni pontosan, a hét melyik napján érkezik a fővárosba a sztár. Eddig csupán az szivárgott ki, hogy pár nappal a produkció előtt már ő is együtt próbál társulatával a helyszínen. Az viszont már szinte biztos, hogy nem egyedül száll le Ferihegyen magánrepülőjével, hanem szülei is elkísérik a géppuskalábút. Az előadás szervezőitől megtudtuk, hogy Németországból érkezett az a speciális anyag, amivel a füvet gondosan letakarják. Ezzel öt napon keresztül lehet úgy a füvet beborítani, hogy az nem károsodik. Írországból pedig nem kevesebb mint kilenc kamionnal érkezik a csúcstechnika. A színpad mögött külön erre az alkalomra öltözőhelyeket alakítanak ki, mivel a táncosoknak olyan villámgyorsan és anynyiszor kell majd átöltözniük, hogy még arra sem lesz idejük, hogy elrohanjanak az eredetileg rendelkezésre álló öltözőkig.

Flatley eddigi műsoraival ellentétben most élő zenekart alkalmaz a show-ban, amelyben ötven táncosa lép fel. Mindazok, akik a színpadtól távolabb váltottak jegyet öt kivetítőn kísérhetik figyelemmel a fergeteges előadást.
A szervezőktől megtudtuk továbbá, hogy több világsztárral ellentétben Flatley nem hozza magával saját szakácsát, hanem a magyar konyha különlegességeit kívánja fogyasztani. A rendezőség külön közleményt bocsátott ki az eseményre, amelyben felhívják a nézők figyelmét, hogy pontosan érkezzenek az előadásra. Erre azért van szükség, mert a show eleje olyannyira látványosnak ígérkezik, hogy hatalmas mulasztás lenne kihagyni. A kezdési időpont este fél kilenc, de a nagy tömeg miatt a szervezők azt kérik, hogy aki teheti, már fél nyolckor érkezzen
a bejáratokhoz, a tumultus elkerülése végett. Fényképezőgépet, kamerát, esernyőt, ételt-italt bevinni nem szabad. A nézők felhőtlenül élvezhetik a táncelőadást, amelyhez Flatley a tigrist használta jelképként. A művész ezzel is azt kívánja kifejezésre juttatni, hogy az emberek elnyomását, lelkük ébredését és a szabadságért vívott küzdelmet szeretné táncával bemutatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!