Hírek

2005.07.06. 06:16

Gerrardot becsapták

Ezen a nyáron egyelőre Steven Gerrard története viszi a prímet. A Liverpool FC csapatkapitánya maradási ígérete ellenére mindenképpen távozni szeretne sikerei színhelyéről.

Szabó Tamás

A The Guardian információja szerint a Liverpool vezérei a BL-győzelem után ígéretet tettek a játékosnak arra, hogy jelenlegi kétéves kontraktusa helyett újat kötnek vele. Több pénzt kap, a hatalmas sikerért busásan megfizetik. Az ígéretet azonban nem követte tett, Gerrard türelme pedig elfogyott, és a menedzser, Rafa Benítez ajtaján kopogtatott. Végre konkrétumot szeretett volna hallani.
Az elmúlt hét végén végre leültek a felek, ám a beszélgetést váratlan vita előzte meg. A szombati tréningen Benítez és Gerrard csúnyán összeszólalkozott, magyarán az azt követő egyezkedés sem baráti légkörben zajlott. Meg is lett az eredménye, a játékos menedzsere, Struan Marshall elmondta, befejezték, esély sincs arra, hogy újra tárgyaljanak.
A történet ekkor már nem Gerrard béréről szólt, a középpályás bejelentette, a szigetországon kívül szeretné folytatni pályafutását. Vagyis hiába tett a Chelsea tegnap brit csúcsot jelentő, 32 millió fontos ajánlatot Gerrardért. Ha hihetünk a játékosnak, biztosan nem költözne Londonba. Pedig angol lapértesülések szerint a Chelsea akár 35 milliót is hajlandó lenne megadni a 25 éves középpályásért, azonban a Vörösök vezetői elutasították az ajánlatot. Ők továbbra is azon dolgoznak, hogy megtartsák legnagyobb sztárjukat. Két évvel meghosszabbítanák 2007-ben lejáró szerződését, és heti 100 ezer fontra emelnék a fizetését. Kicsit későn…
Az eddigi brit csúcsot egyébként Rio Ferdinand átigazolása tartja: a válogatott védő 2002-ben 29,1 millió fontért hagyta el a Leeds Unitedet a Manchester United kedvéért.
A Chelsea-nél esélyesebb a Real Madrid, amely spanyol információk szerint kétszeresére növelné Gerrard bérét. Mindenesetre Arrigo Sachhi sportigazgató úgy nyilatkozott, addig nem tesznek semmit, amíg nem tiszta a helyzet.
A tegnapi nap szenzációja, hogy Christian Viéri az Internazionalétól az AC Milanhoz szerződött. A 31 éves támadó 2007-ig szóló szerződést kötött. A válogatott játékosnak ez lesz a tizedik profi klubja.

mindenképpen távozni szeretne sikerei színhelyéről. Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!