Hírek

2005.07.30. 06:12

Gyurcsány találkozott az államfőkkel

Búcsúlátogatáson fogadta Mádl Ferenc leköszönő államfő Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A kormányfő emellett Sólyom László jövendő köztársasági elnökkel is találkozott.

T. G.

[caption id="" align="alignleft" width="279"] Értékes ajándékkal köszöntötte az államfőt a miniszterelnök
[/caption]A miniszterelnök Mádl Ferenccel való találkozása után megköszönte az államfő munkáját, hangsúlyozva: Mádl Ferenc a felemelő és embert próbáló elnöki hivatást Göncz Árpád politikai örökségének folytatójaként, demokratához és hazafihoz méltón teljesítette. Gyurcsány Ferenc a Sándor-palotában Pázmány Péter 1636-ban nyomtatott, eredeti prédikációs könyvét adta át az államfőnek a Magyar Köztársaság polgárai nevében. Mádl Ferenc a kormányfőnek Sándor-palota Emlékérmet nyújtott át.

Gyurcsány Ferenc a jelenlegi államfőnél tett búcsúlátogatása után Sólyom László következő köztársasági elnökkel találkozott a Parlamentben. Mindketten hangsúlyozták: a nemzet szolgálatának rendelnek alá minden egyéb célt, és ennek érdekében kívánják segíteni egymás munkáját. Gyurcsány Ferenc és Sólyom László a tervek szerint havi rendszerességgel találkoznak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!