Hírek

2005.07.09. 00:00

Hajléktalan, idős asszony égett halálra

Csütörtökön 23 óra körül riasztották a fővárosi tűzoltókat azzal, hogy a III. kerületi Aranyos utcában ég az egyik hajléktalan kunyhója. A lángokat a kiérkező tűzoltók gyorsan eloltották. A bódé azonban teljesen kiégett. A romok között találtak rá az ott lakó, 69 éves, budapesti, hajléktalan nő összeégett holttestére.

Szemán L.

Az asszony mozgássérült volt, és valószínűleg ezért nem tudott kimenekülni az egyelőre még ismeretlen okból kitört tűzvészből. Halála pontos körülményeit igazságügyi orvos szakértői boncolás fogja megállapítani. A tragédia részleteit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya államigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Sem a helyszíni szemlén, sem azóta idegenkezűségre utaló nyom nem merült fel.
Nincs arra vonatkozó jel vagy információ, hogy valaki szándékosan gyújtotta volna a bódét az idős asszonyra. Az ilyen esetekben a rendőrség nem nyomoz, hiszen nincs bűncselekményre utaló nyom, hanem államigazgatási eljárást folytat le. Ezekben az eljárásokban a rendőrök elsősorban szakértők bevonásával dokumentálják a történteket, és magyarázatot próbálnak adni a miértre.
A július 7-ei tragédia az idén már a harmadik hasonló eset volt a fővárosban. 2005-ben eddig három budapesti hajléktalan vesztette életét tűzben. Januárban a XVI. kerületi Szlovák úton található erdőben gyulladt ki egy ágakból, nejlonfóliákból, deszkákból tákolt kunyhó. Az ott élő, 64 éves hajléktalan bennégett. A tüzet az áldozat dohányzása okozta. Februárban a XVIII. kerületi Nefelejcs utca és Ráday Gedeon utca által határolt építési területen gyulladt ki egy kunyhó. Az 55 éves, hajléktalan nő belehalt égési sérüléseibe.
A tüzet valószínűleg itt is dohányzás okozta.

Történt már gyilkosság

2004. július 22-én, este 9 óra körül két hajléktalan férfi szóváltásba keveredett egymással a Rákóczi út VII. kerületi felén, a Fiumei úti felüljáró közelében, a szálloda árkádjai alatt. Az egyik férfi benzinnel leöntötte, majd meggyújtotta társát. Bár egy arra járó kerületi rendőrjárőr és a szintén arra járó és megálló 7-es busz sofőrje

eloltotta a tüzet, a szerencsétlen férfi a kórházban belehalt

sérüléseibe. A tettest néhány nap múlva elfogták, és azóta már vádat emelt ellene a Fővárosi Főügyészség.

eloltotta a tüzet, a szerencsétlen férfi a kórházban belehalt

sérüléseibe. A tettest néhány nap múlva elfogták, és azóta már vádat emelt ellene a Fővárosi Főügyészség. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!