Hírek

2005.07.14. 00:00

Helyreállítás az esővel elárasztott térségekben

Lassan helyreáll a rend az ország vízzel elárasztott területein. A helyi lakosság mindenhol megkezdte a csapadék eltávolítását, tegnap már csak néhány helyen vették igénybe a tűzoltók segítségét. A végső összesítések még nem készültek el a károkról, erre várhatóan a héten sor kerül.

BAMA

Az esőzések miatt a Duna vízgyűjtő területén minden bizonnyal harmadfokú árvízvédelmi készültséggel kell számolni Nagybajcs térségében. Győr és Budapest között másodfokú, míg a fővárostól délre első fokú készültség várható. A Duna Budapestnél várhatóan eléri a 600 centimétert, ezért a fővárosi alsó rakpartokat vagy legalábbis ezek egy részét le kell majd zárni – mondta el Batiz András kormányszóvivő. Tájékoztatása szerint a Tiszán és mellékfolyóin néhány szakaszon várható csak első fokú készültség, a Körös és a Maros mentén. Mint mondta, az eddigiekhez hasonlóan nagy esőre már nem kell számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!