Hírek

2005.07.30. 00:00

HÍRsáv

BAMA

Zsoldos-díj a legjobb sci-finek
A napokban hetedik alkalommal adták át a legjobb tudományos-fantasztikus regényért és novelláért járó elismeréseket Salgótarjánban. Idén az Anthony Sheenard néven publikáló Szélesi Sándor vehette át az emlékplakettet Sötétség előtt című regényéért, amely a Mysterious Universe sorozatban jelent meg. A novellák közül Nemere István munkáját találta legjobbnak a zsűri. (kk)

Életnagyságú Mars-rover kiállítás
A VÖRÖS BOLYGÓ felszínét kutató Spirit és Opportunity,
a két Marsjármű valós méretű makettjét kiállították. Keddig testközelből megtekinthető a TIT Budapesti Planetáriumban (Bp., X., Népliget, hétvégén 9–17, hétköznap 10.30–16 óráig). (kk)

Párizs ismét  Vácra költözik
A VÁCI VILÁGI VIGALOM rendezvény keretében a hét végén a Duna pArt Galéria különleges kiállításokkal várja a látogatókat, s akár tavaly, idén is megidézi a párizsi Montmartre hangulatát. A Halász köz lépcsőin francia sanzonok szólnak, közben láthatjuk Korbely István festőművészt munka közben, mintha a párizsi dombon sétálnánk. Kiállítják Istók Bernadett és B. Tóth Edit festőművészek alkotásait, valamint Martin van der Vlugt holland műgyűjtő Régi idők Holland enteriőrben című gyűjteményét. (pg)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!