Hírek

2005.07.29. 00:00

Járulékemelés: az ellenzék visszavonatná

A legnagyobb ellenzéki párt megtámadta a járulékemelésről szóló jogszabályt, amelyet a kormánypártok szavaztak meg a pénzügyi tárgyú törvények módosításának keretében, például a borravaló megadóztatásával együtt.

B. B.

Jövő hétre négypárti egyeztetést, augusztusra pedig rendkívüli ülés összehívását kezdeményezik. Tállai András, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a jogszabály hatályba lépése esetén ezer forint után 887 forint járulékot kellene fizetni az eddigi 760 forint helyett. Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese politikai hisztériakeltésnek nevezte a Fidesz kezdeményezését, úgy vélte, a politikai uborkaszezont próbálják kihasználni másfél hónappal azután, hogy a parlament szavazott a módosításról. Hozzátette: jót tenne az ellenzéki párt szakmai munkájának, ha a parlament elé kerülő törvénymódosító javaslatokat elolvasnák. A szocialista politikus szerint a módosítással a kormány egy adóelkerülő kiskaput zárt be.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!