Hírek

2005.07.02. 06:16

Kedvező lehet a magyar javaslat a költségvetésről

BAMA

Üdvözölte az átmeneti EU-költségvetésre vonatkozó magyar elképzelést Christine Colonna. Budapesti látogatásán az európai ügyekért felelős francia miniszter azt mondta: az indítvány kedvező hozzájárulás lehet 2007–2013 közötti időszak uniósbüdzséjének elfogadtatásához.
„A magyar kormány javaslata egy hároméves átmeneti időszakról része az EU-büdzséről szóló vita továbbgondolási folyamatának, de Franciaország kitart amellett, hogy mindenképpen megszülessen egy hétéves költségvetés, legkésőbb 2006-ban” – hangsúlyozta Christine Colonna. A francia EU-ügyi miniszter szerint a London által kifogásolt közös uniós agrárpolitikai rendszer jól működik, jelenlegi formájáról a britek részvételével állapodtak meg.
Baráth Etele Európa-ügyi miniszter szerint Magyarországnak rendkívül hátrányos volna, ha a hétéves költségvetés helyett a 2006-os uniós büdzsé felülvizsgálatával kellene fejlesztési tervezést végezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!