Hírek

2005.07.30. 06:49

Leállította a csepeliek kártérítését a hivatal

Zs. P.

A csepeli gerincút ingatlantulajdonosainak kártérítését valóban felfüggesztette a Fővárosi Közigazgatási Hivatal (FKH). Ezt maga a hatóság ismerte el a távirati irodához eljuttatott közleményében. A lépésre a Fővárosi Bíróság végzése kötelezte. Németh Zoltán fideszes képviselő lapunknak nem zárta ki, hogy akár a kisajátításért felajánlott szerény összegeket is vissza kell fizetnie a csepelieknek. Vagyis a főváros meglopja a csepelieket. Vajda Pál főpolgármester-helyettes ezt határozottan cáfolta a Reggelnek.

A százhúsz érintett lakó közül negyven nem fogadta el a főváros ajánlatát. Közülük az első húsz kártalanítását kezdte el az FKH, mint másodfokú hatóság. Ezt a főváros támadta meg, így került az ügy a Fővárosi Bíróságra. Az FKH azt is tudatta, hogy a kisajátítások felfüggesztésére nem tartalmai, hanem a törvénykezési szünet technikai problémái miatt kerül sor. Az FKH szerint nem kell aggódniuk azoknak, akik már megkapták a pénzüket és kiköltöztek otthonaikból. Németh Zoltán körülbelül ötvenmillió forintra becsüli a lakók kártérítési igénye és a főváros értékbecslése közötti különbözetet. Szerinte erre lenne pénze a fővárosnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!