Hírek

2005.07.09. 00:00

Nagyban játszanak a nők is

Lassan, de biztosan a hölgyek is kockáztatnak a rulettasztalnál vagy akár a lovin. Az internetes kaszinó adta lehetőségek a jelek szerint csábítják a szebbik nemet is.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="295"] Mostanáig csak a hagyományos módon fogadhattunk, ezentúl azonban az internetes kaszinó előnyeit is élvezhetik a szerencsejátékosok
[/caption]A közelmúltban egy szenvedélyes szerencsejátékos nő gyilkosságot követett el, mert pénzre volt szüksége. Mint később kiderült, azért végzett áldozatával, mert korábbi tartozásait akarta kiegyenlíteni.
Csillapíthatatlan játékfüggősége végül halálos áldozatot is követelt. A statisztikák szerint egyre nagyobb arányban teszik meg tétjeiket a hölgyek a fogadóknál. Mint kiderült, az európai szerencsejátékosok harmincöt százaléka nő. Ez a szám pedig fokozatosan emelkedik.
Az interneten kötött fogadások a hazai sportfogadási piacon egyre népszerűbbek. Egy internetes oldal kis tételekkel is nagy nyereménylehetőségeket kínál. Az online fogadók naponta élvezhetik az Internet nyújtotta kényelmet.
A fogadási kedv a jelek szerint ragályos. A magyar fővárosban is. Az izgalmas várakozástól, a lehetséges nyereményektől a hölgyek sem szeretnék megfosztani magukat. Ám ők sokkal óvatosabbak és megfontoltabbak, mint a férfiak. A hölgyek ugyanis ellenállnak a csábításnak, és egy nyerő sorozat után meg tudnak állni. Így megmarad a kosztpénz, és a rezsire félretett összeg sincs veszélyben.
Az internetes oldal legfrissebb felmérése szerint a kockáztató hölgyek aránya Svédországban és az Egyesült Királyságban a legmagasabb.
– A nemzetközi lelkesedés a hazai piacon is megfigyelhető. Magyarországon a fogadók körülbelül 15 százaléka nő, de ez a szám folyamatosan emelkedik. Általában 18-70 év közötti hölgyek hódolnak a szerencsejáték nyújtotta izgalmaknak. Szenvedélyes fogadónak azonban a 25-40 év közötti korosztály számít– mondta el a Reggelnek a Sportingbet internetes oldal munkatársa.
A tétek változóak. Az alsó határ kétszáz forint, de ez akár százezres nagyságrendig is emelkedhet. Sokan naponta több tucat fogadást is kötnek. Ám az óvatosabbak megelégszenek havonta eggyel. A legtöbben naponta egy-két alkalommal kísértik meg Fortunát. Közkedvelt fogadási terület a foci, tenisz és a kosárlabda.
A Sportingbet magyar nyelvű felhasználói köre folyamatosan bővül. A regisztrált játékosok száma jelenleg meghaladja a kilencezret. A népszerűséghez hozzájárul a szolgáltatások választéka és az időszakos akciók. A virtuális kaszinóban a számlatulajdonosok között bónuszokat sorsolnak ki 10-től 1000 dollárig. Közkedvelt a sztártipp rovat, ahol ismert sportolók, közéleti szereplők adnak tippeket.

Virág Diána 28 éves, műkörmös

Egyáltalán nem vagyok ellene a szerencsejátékoknak. Ha otthon fogadásról lenne szó, akkor a párommal együtt megbeszélném. Én nagyon szívesen adnék tippeket, de őt kérném meg, hogy tegye meg a téteket. Arra azonban figyelnék, hogy ne kockáztassuk a kiadásokra szánt pénzünket.

Püspöki Réka 21 éves, egyetemista

Teniszre fogadnék, azt játszom is, értek is hozzá. A footballra egyáltalán nem tennék egyetlen fillért sem. Körülbelül tízezer forintot kockáztatnék. A gimiben gyakran fogadtunk. Akkor pár ezer forintos tétekben játszottunk. Tippeltünk osztályzatokra vagy arra, hogy ki mit mer bevállalni.

a szebbik nemet is. Dávid Szonja Virág Diána 28 éves, műkörmös Egyáltalán nem vagyok ellene a szerencsejátékoknak. Ha otthon fogadásról lenne szó, akkor a párommal együtt megbeszélném. Én nagyon szívesen adnék tippeket, de őt kérném meg, hogy tegye meg a téteket. Arra azonban figyelnék, hogy ne kockáztassuk a kiadásokra szánt pénzünket. Püspöki Réka 21 éves, egyetemista Teniszre fogadnék, azt játszom is, értek is hozzá. A footballra egyáltalán nem tennék egyetlen fillért sem. Körülbelül tízezer forintot kockáztatnék. A gimiben gyakran fogadtunk. Akkor pár ezer forintos tétekben játszottunk. Tippeltünk osztályzatokra vagy arra, hogy ki mit mer bevállalni. Mostanáig csak a hagyományos módon fogadhattunk, ezentúl azonban az internetes kaszinó előnyeit is élvezhetik a szerencsejátékosok -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!