Hírek

2005.07.27. 00:00

Negyvenmillió forint prémiumot kapnak

Még nem veheti fel prémiumát a csepeli szennyvíztisztítót intéző cég vezetője. Így döntött tegnapi ülésén a főváros tulajdonosi bizottsága az Enviroduna Kft. ügyvezető igazgatója, Oszkó Károly pluszjuttatásáról. A szakbizottság öt fővárosi tulajdonú cégnél vizsgálta meg, vezetőik kaphatnak-e prémiumot a kitűzött célok elvégzéséért. Az öt cég hat vezetője összesen körülbelül negyvenmillió forintra számíthat.

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="126"] Somlyódy hiába kérte, nem kapta meg az igazgató munkaköri leírását
[/caption]Oszkót 2002-ben 600 ezer forintos fizetéssel vették fel, ennek 100 százaléka, több mint hétmillió forint járna neki. Munkája eredményességét nemcsak a beruházás csúszása kérdőjelezi meg, hanem az is, hogy idén társ ügyvezető igazgatót neveztek ki mellé. Ivántsy Gábor 680 ezer forintért állt munkába. Zsinka László (MIÉP) az ülésen megválaszolhatatlan kérdéssel állt elő. Azt szerette volna megtudni, ha eltekintenek a prémiumfeladatoktól, akkor az alapfizetésért mit kell teljesíteniük a vezetőknek. Az illetékes ügyosztályok képviselői nem tudták megmondani. Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök hiába is kérte tőlük Oszkó munkaköri leírását.

Ivántsy azonban jelen volt az ülésen. Nem véletlenül, ugyanis az ő feladatprémiumairól is döntött volna a bizottság. Ivántsy csekély meggyőződéssel felelt Zsinka kérdésére. Arra hivatkozott, hogy feladatához szoros határidők tartoznak, amelyeket be kell tartania. Zsinka sem a választ, sem az előterjesztést nem fogadta el. Kételyei átterjedtek képviselőtársaira is, a testület egy szavazat híján egyikük pénzéről szóló előterjesztést sem támogatta.

A főváros vécéit üzemeltető IL-Net Kht. két vezetője járt a legrosszabbul. Mivel nem sikerült határidőre felújítani három toalettet, ezért 150 helyett csak prémiumuk 80 százalékát kapják meg. A cég vezetői a fővárosra hárították a felelősséget, az elmaradt támogatás miatt nem tudták felújítani a vécéket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!