Hírek

2005.07.02. 06:38

Végre a politikusok is elintéztek valamit

Balaton Balázs

Parlagfű-sajtótájékoztatót hívtak össze a mi szeretett politikusaink tegnap a belvárosban. A nyakkendős urak be akarták bizonyítani, hogy a jogszabály az jogszabály. Július első napjától büntetnek, ha a tulajdonos nem kaszálja le a területét. A Nyugati pályaudvar mellett kezdték meggyőzni a sajtó képviselőit, hogy most aztán irgum-burgum. Elindultak a betonrengetegből, de nem mentek messze.
A közeli zöldterületet pécézték ki maguknak a demonstrációhoz. Nagyon nem tudtak válogatni, hiszen a környéken más zöldellő parlagfűmező nincs is. A külterület meg nem számít.
A helyszínre érve a mi politikusaink arcán a döbbenet lett úrrá.
– Eltűnt a parlagfű! – kiáltott egyikük. – Dehogy tűnt el! Itt van előtted. Vagy ez nem az? – kérdezett vissza másikuk. Kicsit vitatkoztak még, melyikük ismer fel egy árva parlagfüvet, végül
a hozzáértő szakember az elsőnek adott igazat. Valóban eltűnt.
Történt, hogy a terület gazdája valahogy megtudta, hogy illetékes urak (ma már azok) kivonulnak a területre. Előző éjszaka az összes gyomot lekaszálta. Íme, a bizonyíték: a politikusok is el tudnak érni valamit!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!