Hírek

2005.08.06. 07:59

Pénzforgató: az OTP Privát Bank és a Reggel tanácsadó sorozata

BAMA

SZŰCS GÁBOR, AZ OTP VEZETŐ TANÁCSADÓJA: Mérsékelt, 1–7 bázispontos hozamcsökkenéssel folytatódott a hét az állampapírpiacon. A hozamcsökkenés a forint további erősödésével párhuzamosan ment végbe. Az euró árfolyama 244 forint közelébe süllyedt.

A rövid piaci hozamok 6,25% közelébe csökkentek, tehát a piaci szereplők már beáraztak egy 50 bázispontos jegybanki kamatcsökkentést. A hosszabb futamidejű hozamok alakulása azonban elsősorban a hasonló lejáratú európai és amerikai hozamok alakulásától függ, ahol a kedvező konjunktúraadatok esetleg magasabbra emelhetik a hozamszintet. A pesti tőzsdén a hét elején folytatódott a rali: a BUX 21000 pontos rekordot döntött, majd a hét második felében némi korrekció volt megfigyelhető. A befektetők vételi érdeklődésének középpontjában továbbra is a Mol és az OTP papírjai álltak.

A múlt heti bejelentés hatására, mely szerint egyelőre elhalasztják a privatizációt, jelentős emelkedést könyvelhetett el az FHB is. A következő napokban a tőzsdei vállalatok gyorsjelentései állhatnak a középpontban.

Egyensúlyi gazdasági pálya: olyan gazdasági növekedés, amely mellett mind az infláció, mind a költségvetési hiány, mind pedig a folyó fizetési mérleg hiánya kezelhető mértéket ölt.

Monetáris Tanács: a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó szerve.

Üzemi eredmény: egy vállalat adó- és kamatfizetés előtti eredménye.

Monetáris Tanács: a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó szerve.

Üzemi eredmény: egy vállalat adó- és kamatfizetés előtti eredménye. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!