Hírek

2005.09.17. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Nem szabad elrontani az ünnepet
Augusztus 20. Ezen a szép ünnepen nemcsak a dátum mond valamit, hanem a tanultak alapján István király, aki a népét összetartotta, törvényt alkotott. Tudni kellene ünnepelni, széppé tenni a hagyományainkat. Augusztus 20-án azonban a Felvonulási téren egy rozoga traktoron szégyenre méltó demonstráló plakáttal találkoztam, amely a pesti népet és a kormányt gyalázta. „Mi fejünk, ti fölöztök” – szólt a felirat. Hová lett a vidéki emberek szeretete, tisztessége? Sajnos nem ilyen szándékú emberek képviselték a vidéket. A gazdák képviselője, Jakab úr jött-ment a porondon, a gazdák elégedetlen szóbeszédét nem csitította, hanem még alá is festette. A kormány hiányosságait a parlament elé tárja, ne a pesti nép fülébe duruzsolja. Kérdezném Jakab úrtól, nem bántotta a szemét a plakát? Kinek szólt-e felirat? A pestiek is dolgozók, ti mást termeltek, mi mást termelünk, egymást kiegészítjük. Ez lenne az összetartás. Jakab úr ne vezesse vakvágányra a népet.
Nyalka Józsefné, Budakalász

Nincs szükség bérlakásra?
Sokat járok édesanyámhoz. A szomszédai meghaltak. Budapesti bérház; aki akarta, megvásárolta a lakását, aki nem, bérelte. Édesanyám szomszédai az utóbbiak közé tartoztak. A házastárs, aki több mint egy éve követte párját, szabaddá tette lakását egy másik, esetleg fiatalabb bérlőnek. Az önkormányzat azonban nem lép. Illetve ezer szalaggal tudatja a nagyérdeművel, ez a lakás az ő tulajdona. Aztán meg, jönnek a kérdések, tisztelt önkormányzat: ilyen jól állunk lakásokkal, hogy több mint egy évig üresen áll egy kétszobás, összkomfortos? Vagy nem kell az ebből befolyó bevétel? Hány fiatal költözne egy ilyen lakásba, hogy tisztességes életet tudjon élni? Mindez nem számít?
Kovács Pál, Budapest

A tűzoltóktól is elveszik a pénzt
Elképesztő, ami ebben az országban zajlik. A pártok nem figyelnek az emberekre, csak a magukét hajtogatják. A mi bajunk senkit nem érdekel, én például vidéki nyugdíjasként hiába fordulnék a képviselőmhöz, hogy fizesse ki a gázszámlát. Meg itt van ez a kormány. Olvasom, hogy mindent csak megszorítanak. Most elveszik a pénzeket az iskoláktól meg a kultúrától, aztán ki tudja, mi lesz még? Majd elveszik a kórházaktól meg a rendőröktől, meg a tűzoltóktól is? Hogyan lehet az, hogy sosincs pénz semmire, mindig csak a kormányokra, meg a parlamentre, meg a politikusokra? Azoknak biztos nem üres a zsebük. Sokat olvasom a Reggelt, tetszik az újságjuk, csak egy kicsit többet foglalkozhatnának a vidéken élőkkel is.
Buzánszky Ottóné, Kisvárda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!