Hírek

2006.01.05. 00:00

Mit tegyen egy volt elnök?

Gondolkodik-e George Bush azon, van-e élet, illetve milyen lesz az élet a Fehér Ház után? A The Independent szerint igen. Ezt a következtetést a cikk írója abból a tényből vonta le, hogy az elnök sajtótitkára elárulta: Bush szabadságos olvasmányként magával viszi birtokára nagy elődje, Theodore Roosevelt After the White House című visszaemlékezéseit.

Cs. E.

Igaz, a Fehér Ház mai lakójának még van három éve, de soha nincs korán felkészülni a jövőbeni nagy tettekre. Roosevelt 50 éves volt, amikor lejárt az elnöksége, s életének következő tíz évében rengeteg sikert ért el. Megírt tíz könyvet, lelőtt félezer afrikai vadat, expedíciókat vezetett a brazíliai dzsungelbe, s ügyködött egy harmadik párt kampányában. Vagyis – írta Douglas Brinkley történész – Theodore Roosevelt exelnökként tökéletes példakép: több dicsőséget szerzett a Fehér Házon kívül, mint belül.

Geogre Bush – aki a sajtótitkár szerint szenvedélyes olvasó – a vakációra még egy tanulságos kötetet visz magával: Robert Kaplan könyvét (The American Military on the Ground), amely bírálja az elnök terrorellenes háborúját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!