Hírek

2006.10.17. 15:19

Az Astoriánál lesz a Fidesz október 23-i ünnepsége

A Fidesz október 23-án 16.00 órakor Budapesten, az Astoriánál tartja 1956-os megemlékezését - jelentette be Szijjártó Péter. A rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor.

BAMA

Szijjártó Péter aláhúzta, a Fidesz továbbra is arra kéri Gyurcsány Ferencet, hogy nyilvános, az 1956-os forradalomra emlékező eseményeken ne mondjon beszédet, mert felszólalása nyílt provokáció 1956 szellemiségével, és a magyar emberekkel szemben. A Fidesz nem vesz részt olyan rendezvényeken, amelyeken Gyurcsány Ferenc mondja az ünnepi beszédet. Azokon a rendezvényeken, ahol a köztársasági elnök úr mondja az ünnepi beszédet, természetesen a Fidesz is képviselteti magát, mivel fontosnak tartjuk, hogy Sólyom László aktív szerepet játsszon az 56-os megemlékezések kapcsán - hangsúlyozta a politikus.

A fővárosi megemlékezésre - 1956 szellemiségének megfelelően - párthovatartozásra való tekintet nélkül Magyarország minden polgárát szeretettel várják - közölte Szijjártó Péter. A megemlékezés október 23-án 16.00 órakor kezdődik. A helyszín az Astoria, és a térre vezető utak. A politikus elmondta, hogy a színpad az Astorián lesz felállítva. A rendezvény főszónoka Orbán Viktor lesz.

A Fidesz elnöksége mai ülésén értékelte a jelenlegi politikai helyzetet is. "Magyarországon a válság egyre inkább mélyül, hiszen azáltal, hogy a szocialista párt nem tett eleget a népakaratnak, Guyrcsány Ferenc pedig folyamatosan megkerüli a köztársasági elnök úr által már korábban megnevezett alapkérdést, tovább mélyült a morális válság" - összegezte Szijjártó Péter. Az emberek nem bíznak Gyurcsány Ferencben, így nehezen, vagy egyáltalán nem fogadják el a kormányzat megszorító intézkedéseit - tette hozzá. Már kezdenek megmutatkozni az első jelei annak, hogy a növekvő árak, a rezsiköltségek és a csökkenő fizetések hatása miatt az emberek, családok, vállalkozások élete napról-napra nehezebb lesz, ez pedig a gazdasági válság további mélyüléséhez vezet - fejtette ki Szijjártó Péter. A politikus bejelentette, hogy október 21-én ülést tart a Fidesz országos választmánya. Az ülés napirendjén a Magyarországon kialakult morális, politikai és gazdasági válság elemzése és értékelése szerepel. Az Országos Választmány ülésén a helyzetértékelő beszédet Orbán Viktor tartja.
(fidesz.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!